Středa, 24. dubna 2024

Pro svoz BRKO se vyplatí pořídit si vhodný vozový park

Pro svoz BRKO se vyplatí pořídit si vhodný vozový park

Společnost I-tec Czech spol. s r. o. předávala letos v září další techniku, která pomůže zkvalitnit nakládání s biologicky rozložitelným komunálním odpadem (BRKO) a zvýšit výtěžnost tohoto separovaného druhu odpadů.

Služby města Oseka s. r. o. (okr. Teplice) přebíraly nákladní vůz MAN 4x4 o hmotnosti 18 tun osazený hákovým nakladačem pro manipulaci s velkoobjemovými kontejnery. I tyto kontejnery byly součástí dodávky. Dalším typem techniky pro Osek bylo vozidlo Piaggio Maxxi, jež bude sloužit v těch částech města, kam se větší >>bráška<< kvůli svým rozměrům a hmotnosti nedostane. Vozidlo na stejném základu - hákový nakladač včetně objemových kontejnerů - zajistí výtěžnost BRKO z veřejných ploch a městské zeleně.

V OSEKU SI VYBRALI VOZIDLO S LPG POHONEM

Příjemnou zprávou je fakt, že ředitel Služeb města Oseka Vojtěch Maška zvolil do obydlených zón vozidlo s ekologickým pohonem LPG tak, aby obyvatelé nebyli obtěžováni zápachem a zplodinami z vozidla, které jim bude jezdit takřka pod okny.

Byli jsme potěšeni, že se nám podařilo dotáhnout do konce více než jednoroční úsilí vzájemné spolupráce na tomto projektu. Vážíme si důvěry města Oseka, která je závazkem a hnacím motorem k další práci a rozvoje naší společnosti.

VE VELKÝCH LOSINÁCH SVOZ BRKO NEKOMPLIKUJE MÍSTNÍ DOPRAVU

Jsme rádi, že se nám podařilo uspět i na Moravě, a to ve Velkých Losinách známých ruční výrobou papíru. Obecní úřad Velké Losiny praktikuje svoz BRKO přímo od občanů - systémem >>dům od domu<<. Vozidlo Piaggio Portter, které si obec k tomu vybrala, je osazeno dvoukubíkovou sběrnou vanou a univerzálním hydraulickým převracečem odpadních nádob. Zdvihací systém umožňuje převrácení sběrné vany až o 90 stupňů, čímž vzniká vykládková hrana 140 cm. Díky ní lze odpad překládat do kontejnerů ve sběrném dvoře či do jiného druhu techniky. Převraceč umožňuje manipulovat s nádobami 50-360 l, které se běžně používají v ČR. V boční části je nástavba osazena výklopnými dvířky, která umožňují obsluze snížit nakládkovou hranu při eventuální manipulaci s odpadem v pytlích.

Vozidlo, které není širší než 150 cm, zvolil starosta Velkých Losin Ing. Norbert Pfeffer právě pro jeho malé nároky na prostor, díky nimž při své práci nekomplikuje dopravu v obci. Vzhledem k minimálním cenovým rozdílům mezi naftou a benzinem jsme radnici doporučili benzinový motor s výrazně tišším chodem a čistějším spalováním.

Věříme, že posádky vozidel, která jsme předávali, budou spokojeny s výkonností a komfortem pracovního prostředím vozidel, ve kterých tráví pracovní dobu.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů