Úterý, 19. března 2024

Kamery na SD - a žiletkový ostnatý drát

Kamery na SD - a žiletkový ostnatý drát

Kamerové systémy, které střeží sběrné dvory, mají především preventivní a odstrašovací roli. Alespoň to vyplývá z odpovědí ze tří míst, kde si už takto sběrné dvory vybavili.

Například Ing. Jindřich Klega, jednatel Služeb města Jihlavy, s. r. o., tvrdí, že ani za pomoci instalovaných kamer nelze pokaždé jednoznačně identifikovat podezřelou osobu či registrační značku vozidla. >>Naše kamery slouží spíše jako výstraha proti zlodějům a původcům černých skládek,>V režimu on-line naše kamery nepracují,>Kamery jsou však velmi užitečné. Dokud byly naše dvory bez nich, někteří zloději se nerozpakovali neustále přelézat plot a dvůr opakovaně vykrádat. S instalací kamer těchto pokusů dostat se nelegálně do SD výrazně ubylo.

Kamerový systém na našem sběrném dvoře ukládá záznamy do paměti PC, kde jsou k dispozici 14 dnů,>Pravdou ovšem je, že jsme zatím žádný záznam vyhodnotit nepotřebovali. Nicméně má k němu přístup městská policie a v době, kdy strážníci nedrží službu, ochranu objektu zajišťuje soukromá bezpečnostní firma.

Kamery jsme se rozhodli nainstalovat proto, že v noci byly oba naše sběrné dvory (nyní již máme třetí) často vystaveny nájezdům různých nenechavců. Kamery v kombinaci se žiletkovým ostnatým drátem však odradí více než 99 % potenciálních vandalů a zlodějů,>I když je instalace žiletkového drátu zhruba o třetinu dražší než klasický ostnatý drát, tato investice se rozhodně vyplatí.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů