Úterý, 19. března 2024

Zateplovací systém nové generace

Zateplovací systém nové generace

Společnost LB Cemix, s.r.o., se řadu let zabývá výrobou zateplovacích systémů, omítkových a maltových směsí a dalších stavebních hmot. Své know-how dostatečně zúročila, když ve svých vývojových laboratořích vyvinula zateplovací systém nové generace CEMIX THERM P SILVER, který získal hlavní cenu v soutěži Výrobek roku 2012.

Za dvacet let značky Cemix na českém trhu je to další z řady prestižních ocenění pro tuto tradiční českou firmu s více než stoletou tradicí.

Společnost LB Cemix, s.r.o., patří dlouhodobě mezi přední české výrobce stavebních hmot. Je jedním z prvních výrobců suchých omítkových a maltových směsí v České republice, které produkuje ve svých čtyřech výrobních závodech.

FLEXIBILITA A ÚSPORY

Nový zateplovací systém Cemix THERM P SILVER vychází z prověřeného systému Cemix THERM P. Díky jeho vylepšeným tepelně izolačním vlastnostem je při zachování stejného tepelného odporu možné aplikovat o 20 % tenčí izolant než v případě bílého polystyrenu, nebo naopak zajistit o 20 % vyšší účinnost zateplení při zachování původní tloušťky.

GRAFIT ZVYŠUJE IZOLAČNÍ ÚČINEK

Základem systému Cemix THERM P SILVER je šedý expandovaný polystyren (EPS) s nanočásticemi grafitu. Ten odráží teplo zpět k jeho zdroji a zvyšuje tak izolační účinek desek. Užší izolant tak přináší finanční úsporu při použití užších zakládacích lišt, kratších hmoždinek a parapetních plechů a dalších doplňků systému. Další finanční úspory může investor dosáhnout díky nižší spotřebě lepicí a stěrkovací hmoty, armovací síťoviny, penetrace a omítky v oblasti ostění.

"Naším dlouhodobým cílem je přinášet zákazníkům inovativní řešení spojené s úsporou energie a ochranou přírody. Cemix THERM P SILVER je proto složen z nejkvalitnějších komponent, jejichž skladba odpovídá nejen českým normám, ale i evropské směrnici ETAG č. 004, a splňuje tak nejvyšší požadavky kladené na jakost a kvalitu podle ČSN a EN," vypočítává přednosti generální ředitel LB Cemix, s.r.o., Ing. David Vašíček.

NA VÝBĚR VÍCE NEŽ 400 ODSTÍNŮ FASÁDY

Systém Cemix THERM P SILVER je vhodný pro veškeré rekonstrukce i novostavby, je ideální volbou pro úsporné nízkoenergetické a pasivní domy, resp. pro toho, kdo jde s dobou a hledá progresivní a inovativní řešení spojené se zásadními úsporami energie a ochranou přírody. Ideální volbou pro povrchovou úpravu zateplovacích systémů Cemix jsou probarvené pastovité omítky Cemix v akrylátové, silikátové, silikonové nebo silikonsilikátové bázi. Všechny jsou dostupné ve struktuře rýhované nebo zatírané, ve více než 400 barevných odstínech CEMIX nebo v jakémkoliv jiném odstínu vyrobeném dle přání zákazníka.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů