Pátek, 29. března 2024

Semináře pro budoucí žadatele o povolení

Semináře pro budoucí žadatele o povolení

ECHA upozorňuje, že ve dnech 11. a 12. února 2013 bude pořádat seminář pro budoucí žadatele o povolení (zveřejněno ECHA dne 21. 11. 2012).

Cílem semináře, speciálně zaměřeného na budoucí žadatele o autorizaci, je zlepšit celkové porozumění procesu povolování prostřednictvím přednášek, diskuzí a zpětné reakce ze strany průmyslu.

Pokud chtějí výrobci, dovozci nebo následní uživatelé po datu zániku i nadále uvádět na trh nebo používat látky zařazené na Seznam látek podléhajících povolení (příloha XIV nařízení REACH), musí podat žádost o povolení Evropské agentuře pro chemické látky (ECHA). Po tomto datu nemohou výrobci, dovozci nebo následní uživatelé uvést tuto látku na trh pro konkrétní použití ani ji sami používat, pokud nebylo pro daný způsob použití uděleno povolení (nebo nebyla před termínem uvedeným v příloze XIV, tzv. nejzazším datem podání žádosti, podána žádost o povolení ECHA).

Žádost o účast na semináři si můžete podat od 10. prosince 2012, ale vzhledem k omezeným prostorám místa konání, budou účastníci vybíráni. Přednost budou mít budoucí žadatelé, kteří se nemohli zúčastnit semináře pořádaného v říjnu 2012. Obdobný seminář se bude konat v červnu 2013.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů