Pátek, 19. dubna 2024

Lexus GS450h je Mistrem zůstatkové hodnoty

Lexus GS450h je Mistrem zůstatkové hodnoty

Německý motoristický magazín Auto Bild udělil modelu Lexus GS 450h titul "Mistr zůstatkové hodnoty 2013". Magazín oslovil odborníky na zůstatkovou hodnotu z agentury Schwacke s dotazem na nejnižší absolutní a procentní pokles hodnoty vozu po čtyřech letech provozu. Model Lexus GS 450h je jednoznačným vítězem ve svém segmentu.


Nový sportovní sedan s plně hybridním pohonem vykazuje po čtyřech letech nejnižší procentní pokles hodnoty ve své třídě. Výsledek napovídá, že plně hybridní soustava pohonu je přínosem pro rozpočet majitele nejen z pohledu spotřeby paliva, ale i v otázkách zůstatkové hodnoty. Hodnocení vychází z různých hledisek, kam patří mj. atraktivita a image značky i vlastního modelu, odhad přímého konkurenčního prostředí a obecná ekonomická hlediska.

Čtvrtá generace modelu Lexus GS se v Evropě nabízí od první poloviny roku 2012. Plně hybridní hnací ústrojí modelu GS 450h kombinuje zážehový vidlicový šestiválec používající Atkinsonův cyklus s elektromotorem a vykazuje celkový systémový výkon 254 kW. Průměrná spotřeba paliva činí 5,9 l na 100 km (emise CO2 137 g/km).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů