Úterý, 19. března 2024

Jubilejní veletrh Střechy Praha 2013

15. jubilejní veletrh Střechy Praha proběhne 6. až 9. února v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Jubilejní veletrh Střechy Praha 2013

Jedná se o veletrh střešních krytin, materiálů, doplňků, řemesla a služeb pro stavbu a renovaci střech, největší akci v oboru střech u nás i ve střední Evropě. V souběhu se uskuteční 9. specializovaná výstava Solar Praha zaměřená na alternativní zdroje a úspory energií, nový projekt Řemeslo Praha - veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků a veletrh For Pasiv zaměřený na nízkoenergetické, pasivní a nulové stavby.

Vedle četných a zajímavých expozic jsou pro návštěvníky připraveny přednášky špičkových odborníků, bezplatná poradenská centra i rozptýlení v podobě soutěží o hodnotné ceny.

Veletrhy nabídnou široký výběr produktů od střešních krytin, nosných konstrukčních systémů, izolací, střešních oken, doplňků, okapových systémů, výrobků pro půdní vestavby, obvodových plášťů, fotovoltaiky, solární termiky po nářadí a nástroje, techniku, osobní pracovní vybavení řemeslníků a nabídku řemeslných prací. Celou akcí se bude prolínat téma úspor energií.

Připraven je obsáhlý doprovodný program, kde zazní aktuální témata jako jsou energetické certifikace budov dle novely zákona o úsporách energií, vhodné stavební výrobky z pohledu nové legislativy, zodpovědné navrhování tepelných izolací a mnoho dalších. Proběhne 14. ročník prestižní konference Izolace se zvýrazněným tématem Poruchy plochých střech. Řešit se bude problematika střešních nástaveb, nové poznatky z oprav havarovaných plochých střech a zatékajících teras a též velmi aktuální téma Střechy jako zdroj energie. Pro starosty a další zástupce měst a obcí je připraveno Fórum s názvem Energie a obec, kde se budou řešit možnosti úspor energií ve veřejných budovách. Seminář s ožehavým tématem Potírání švarcsystému - hon na čarodějnice nebo prostor pro korupci? připravila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve spolupráci s advokátní kanceláří PRK Partners. Pro návštěvníky budou k dispozici také bezplatné služby Stavebního poradenského centra, které zajišťuje organizace ČKAIT. Návštěvníci mohou konzultovat problémy z mnoha oblastí navrhování, provozu a udržování střech, provádění staveb, dřevostaveb, energetické náročnosti budov, způsobu financování oprav a nové výstavby a další. Velká pozornost bude věnována novele stavebního zákona, zákona o hospodaření energií a využití dotačního programu Nová zelená úsporám.

"Novinkou pro letošní rok je projekt Řemeslo Praha, veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků, kterým chceme přiblížit řemeslo mladým lidem, ale i všem ostatním, aby se z něj stal opět respektovaný i finančně výhodný obor. zkušených řemeslníků s nejmodernějšími i tradičními nástroji či expozice s krásnými muzejními exponáty včetně historického nářadí", dodává Ing. Jitka Šefránková, ředitelka veletrhu.

Proběhnou tradiční prestižní soutěže Zlatá taška 2013, Memoriál Jiřího Krmáška, Střechařský inzerát 2012 či anketa o nejpoutavější výstavní expozici.

V souběhu s veletrhy STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA bude probíhat veletrh nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb FOR PASIV.

Více informací o vystavovatelích a doprovodném programu www.strechy-praha.cz.
Kontakt pro media: Ing. Jitka Šefránková, e-mail: jsefrankova@strechy-praha.cz, tel.: 602 359 880

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů