Sobota, 20. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 3/2013

Novinky - březen 3013..

Novinky z Centra pasivního domu 3/2013

Naučíme vás stavět pro budoucnost - už od května!

Stavebnictví stojí na prahu energetické revoluce, kterou odstartovala Směrnice o energetické náročnosti budov 2010/31/EU (EPBD). Centrum pasivního domu proto připravilo šest nových kurzů, které reagují na probíhající legislativní změny a stále sílící nezbytnost nového přístupu k navrhování budov. První pilotní kurzy jsou určeny pro odborníky z Jihomoravského kraje a jsou bezplatné. Hlásit se je možné už nyní!
Celý článek...

Nové kurzy pro odborníky v oblasti energeticky úsporné výstavby

Umět navrhovat pasivní domy už dnes přinese informační a dovednostní náskok pro zítřek. Vyberte si z šestice nových kurzů, které jsme v kontextu nové legislativy připravili ve spolupráci s týmem expertům a specialistů v oboru. První pilotní běh kurzů bude probíhat od května do srpna 2013. Nezapomeňte se včas přihlásit!
Celý článek...

Seminář Novinky ve zpracování energetického průkazu budovy

Institut udržitelné výstavby zve na seminář prezentující přehled novinek ve zpracování průkazů energetické náročnosti budovy (PENB). Akce se uskuteční v úterý 12. března 2013 v kongresovém centru na brněnském výstavišti.
Celý článek...

Seminář Vnitřní prostředí budov - vytápění, chlazení, větrání

Institut udržitelné výstavby zve na seminář věnovaný otázkám kvality vnitřního prostředí v budovách a volbě vybraných systémů technických zařízení s ohledem na jejich udržitelnost a energetickou náročnost. Akce se uskuteční ve středu 13. března 2013 v kongresovém centru na brněnském výstavišti.
Celý článek...

Seminář o podmínkách poskytování podpory z programu Zelená úsporám

Společnost Intoza zve 9.dubna 2013 v 10.00 a v 15.00 hodin na aktuální semináře "Seznámení s podmínkami poskytování podpory z programu Zelená úsporám", konané za účasti zástupce Státního fondu životního prostředí.
Celý článek...

Začala registrace na třetí ročník Akademie zateplování

Akademie zateplování je i letos určena hlavně architektům, projektantům a realizačním firmám. Získáte informace o aktuální a plánované legislativě, o Nové zelené úsporám a navrhování zateplení. Třetí ročník ročník Akademie se bude konat v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Ostravě, Brně a v Praze.
Celý článek...

Finance na Novou zelenou úsporám zajistíme, slíbila vláda

Vláda na svém zasedání ze 20. února schválila věcný záměr programu Nová zelená úsporám a potvrdila, že zajistí jeho financování i v případě výpadku výnosů z dražeb emisních povolenek. Podrobný způsob financování programu bude znovu diskutovat v březnu uvádí iniciativa Šance pro budovy.
Celý článek...

Víme, jak uspoříme náklady na provoz našich rodinných domů?

Peníze, jejich vydělávání, šetření, investování a celkové hospodaření s nimi, je každodenní součástí našeho života. Jednou z náročných a celoživotních investic je koupě bytu, domu, zkrátka našeho bydlení, do kterého vydělané peníze investujeme.
Celý článek...

High-tech dřevostavba s opalovanou dřevěnou fasádou

Rezidencí 2.0 nazývá architekt Pieter Weijnen svůj neobvyklý dřevěný pasivní dům v Amsterdamu. Jeho cílem bylo dosáhnout energetické neutrality aktivním a pasivním získáváním energie a snížit emise CO2 na nulu. Současně mohl investor a architekt v jedné osobě realizovat mnoho svých fantazijních návrhů.
Celý článek...

První britská veřejná budova ve standardu pasivního domu

Školicí středisko s krkolomným názvem Canolfan Hyddgen (v překladu Jelení středisko) ve velšském Machynllethu se v roce 2009 stalo první certifikovanou veřejnou pasivní budovou ve Velké Británii. Mimo to se ale stalo i prvním domem, který získal zároveň certifikát Institutu pasivního domu a britský certifikát BREEAM udělovaný stavbám, které dokáží minimalizovat svůj dopad na životní prostředí.
Celý článek...

Rekonstrukce střední školy do pasivního energetického standardu

Když se radnice severovestfálského města Baesweiler rozhodla odstartovat projekt na snížení energetické náročnosti obecních budov, jako první přišla na řadu místní střední škola. Ta se má stát do budoucna ukázkovým příkladem renovace veřejné budovy do pasivního energetického standardu.
Celý článek...

V Sheffieldu vyroste první pasivní kostel ve Velké Británii

Anglikánská církev v Sheffieldu schválila v lednu návrh architektonické kanceláře Architype na vybudování prvního pasivního kostela ve Velké Británii. Dvoupatrová stavba bude hostit vedle vlastních prostor pro kázání a modlitby i kavárnu, studovnu a poskytne církvi i administrativní zázemí.
Celý článek...

Mýty a předsudky vůči dřevostavbám

Nedůvěra k domům ze dřeva u nás panuje stále. Je na vině tradice, nebo jen nedostatečná informovanost? Některé výhrady vůči dřevostavbám vyvrací článek serveru iDnes.cz a připomíná, že mnoho dřevostaveb vzniká typicky i v pasivním energetickém standardu.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů