Středa, 24. dubna 2024

Zpravodaj stavebních veletrhů

Již příští týden 23.-27.4. na brněnském výstavišti...

Zpravodaj stavebních veletrhů
Úspory energií a možnosti
jejich financování
Od 23. do 27. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník tradičních jarních Stavebních veletrhů Brno. Opět po roce přinesou aktuální informace ze všech oborů stavebnictví, související legislativy, ale především ze světa úspor energií a možností jejich financování. Problematika úspor energií, energeticky úsporných řešení se prolínají jak stánky jednotlivých vystavovatelů, ale jsou součástí jak doprovodného programu, tak i odborných poradenských center. Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebním veletrhu Brno 2013 prezentovat program Nová zelená úsporám. Programu PANEL 2013 + se bude věnovat poradenské centrum Státního fondu rozvoje bydlení.
Hodnocení energetických
vlastností budov
V první den veletrhu se uskuteční konference, která se bude věnovat Hodnocení energetických vlastností budov, jejíž organizátorem jsou Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Veletrhy Brno, a. s. Jednotlivé přednášky se budou věnovat jak Evropské směrnici o energetické náročnosti budov, známé pod zkratkou EPBD II a její aplikaci do českého práva, požadavkům na nové budovy, změnám dokončených staveb a opravám budov v souvislosti se změnami právních předpisů, ale i požadavkům na zpracování průkazů energetické náročnosti budov, možnostem využití obnovitelných zdrojů energie nebo technickému zařízení budov. Stranou pozornosti nezůstanou ani příklady úspěšných realizací. Více informací o konferenci a registraci na ni naleznete zde.
Nový život opuštěných staveb
- industriální stopy
23. dubna se koná i další zajímavá konference, která souvisí s přesunem zájmu, projektování, stavebních činností, ale také investičních příležitostí směrem od novostaveb k rekonstrukcím, přestavbám a projektům nového využití toho, již existujících staveb. Konference představí konkrétní příklady, zaměřené především na hledisko stavebně technické a investorské, několik staveb a aktuálních aktivit, které dokládají různé přístupy k zachování a novému využití tohoto specifického stavebního fondu. Současně s touto konferencí se připravuje i "Stavební kniha 2013" s tématikou "Nový život opuštěných staveb /Industriální dědictví/", která bude rovněž na Stavebním veletrhu v Brně představena. Více informací o konferenci a registraci na ni naleznete zde.
Investiční příležitosti, environmentální
a komunální technika
Souběžně se Stavebními veletrhy Brno se konají veletrhy ENVIBRNO, URBIS INVEST a TECHNOLOGIE, které rozšíří prezentovanou problematiku o přehlídku investičních příležitostí, regionálních inovačních strategií, environmentálních a komunálních technologií a služeb. Doprovodný program těchto veletrhů přinese aktuální informace nejenom pro veřejnou správu, konkrétně se bude věnovat například inovacím v regionech, nebo novinkám ze světa vodního a odpadového hospodářství. Více informací naleznete na www.bvv.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů