Čtvrtek, 25. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 5/2013

Novinky z Centra pasivního domu 5/2013

Naučíme vás stavět pro budoucnost - už od května!

Stavebnictví stojí na prahu energetické revoluce, kterou odstartovala Směrnice o energetické náročnosti budov 2010/31/EU (EPBD). Centrum pasivního domu proto připravilo šest nových kurzů, které reagují na probíhající legislativní změny a stále sílící nezbytnost nového přístupu k navrhování budov. První pilotní kurzy jsou určeny pro odborníky z Jihomoravského kraje a jsou bezplatné.

Vzhledem k velkému zájmu je nyní možné se hlásit již jen na úvodní kurz A. Neváhejte, máme poslední volná místa!
Celý článek...

Fotoreportáž: Rekonstruujte jen s těmi, co tomu rozumí

Po pět dní jsme na Stavebních veletrzích v Brně prováděli návštěvníky ukázkovým panelákovým bytem. Popisovali, srovnávali, upozorňovali na věci, na které se nesmí při rekonstrukcích zapomínat. Jak taková prohlídka vypadala?
Celý článek...

VIDEO: Jak jsem navštívil veřejný dům... Pasivně

Věřili byste, že i ve veřejném domě se mohou najít nadšenci do energetických úspor? My o tom sice nikdy nepochybovali, ale skutečně nás přesvědčilo až toto původně belgické video.
Celý článek...

Češi platí milióny i za domy a byty děravé jako ementál

Jak ukazuje naše expozice na veletrhu IBF, rekonstrukce (nejen) panelových domů se musí dělat pořádně. Novinky.cz ve svém článku upozorňují, že lidé v současnosti zaplatí za novostavby i rekonstrukce milióny korun, ale stavební firmy s developery práci zfušují tak, že z domů uniká drahé teplo.
Celý článek...

První administrativní pasivní dům v Brně

Projekt budovy poradenského centra se vzdělávací zahradou byl připravován Nadací Partnerství od roku 2006. Budova centra nevládních a neziskových organizací, jejíž část využívá i Centrum pasivního domu, na Údolní 33 v Brně je navržena v pasivním energetickém standardu. O projektu informuje portál ASB.
Celý článek...

Návštěva pasivního rodinného domu v Hodoníně

Pasivní domy mohou být nejen ekonomicky výhodné, ale i krásné. Redakce portálu ProŽeny.cz se šla podívat, jak pěkná pasivní vila vyrostla na místě bývalých zahrádkářských kolonií v Hodoníně.
Celý článek...

Pasivní dřevostavba s levným provozem poskytuje dokonalý komfort

Dřevostavba v pasivním provedení poskytuje majitelům dokonalý komfort bydlení, takže důvod, proč stavět, se naplnil beze zbytku. Dům je logický, vybavený špičkovou technologií, kterou lze řídit přes počítač. Samozřejmostí jsou pak nízké náklady na provoz...
Celý článek...

Pasivní dům, který plave na vodě

O tom, že se pasivní domy šíří po celém světě snad není pochyby. Minulý rok se ale objevil jeden, který je skutečně výjimečný. Holandský AutarkHome nestojí na zemi, ale plave na řece Máze. Jak navíc naznačuje jeho název, je při svém běžném provozu plně nezávislý na okolních energetických sítích.
Celý článek...

První nulový dům na Slovensku

I když to nejdříve neměli v plánu, stali se mladí manželé majiteli prvního slovenského nulového domu. Cesta k němu vedla přes požadavek stále nižší spotřeby energií - z nízkoenergetického na pasivní a pasivního na nulový. O zajímavém projektu a jeho plánování informuje slovenský portál Moj dom.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů