Pátek, 19. dubna 2024

DUHOVKY: Češi platí kazašskému vůdci 24 milionů denně na výzkum jeho nesmrtelnosti

DUHOVKY: Češi platí kazašskému vůdci 24 milionů denně na výzkum jeho nesmrtelnosti
  1. ČÍSLO TÝDNE: Nový seriál bizarních energetických souvislostí
  2. ŠUMAVA: Petice za dobrý zákon o Šumavě
  3. NAŠE AKCE: E-learningový kurz Školy občanské iniciativy
  4. PŘIDEJTE SE: 5 849 lidí, jako jste vy

ČÍSLO TÝDNE
Nový seriál bizarních energetických souvislostí

Hnutí DUHA dnes startuje na blogu www.cislotydne.cz nový seriál stručných zpráv o české energetice a o tom, jak ve své megalomanské podobě nahrává pouze těm, kdo na ní vydělávají, zatímco domácnosti musí platit stále více a více. Každý týden na blogu naskočí nové zajímavé číslo a stručný popis jeho souvislostí.
Co vás čeká například:
Začátek léta se tradičně ohlašuje zdražováním benzínu - loni se vyšplhal až na 40 korun. Vedle toho dovezeme každý den ropu za 315 milionů. A faktem je, že takto z našich kapes dotujeme především totalitářské asijské režimy, které z nich financují pronásledování politických odpůrců, represívní státní aparát, budování nových měst a jezer v poušti, zahraniční špionáž... České peníze za ropu jdou také na vyloženě bizarní projekty. Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev si mohl za 24 milionů korun denně z českých kapes dovolit pověřit své vědce hledáním tajemství věčného mládí - aby se udržel co nejdéle u moci.
Přejeme podnětné čtení.

ŠUMAVA
Petice za dobrý zákon o Šumavě

Letošní líhnutí tetřevů v národním parku na Šumavě právě vrcholí, kuřátka tohoto vzácného opeřence začínají pomalu poznávat svět. Zda budou mít tito krasavci potřebný klid i v příštích letech, o tom rozhodnou poslanci při schvalování zákona národním parku. Podepište petici za dobrý zákon, pomozte nám sbírat podpisy.

Ano, i v době rozkladu vlády má tato práce stále smysl. Pomozte nám ji dotáhnout a zachránit divokou přírodu na Šumavě. Stačí opravdu jenom pár kliknutí. Děkujeme.

www.hnutiduha.cz/petice

NAŠE AKCE
E-learningový kurz Školy občanské iniciativy

Rádi byste se aktivně zapojili do dění ve své obci či městě, ale nevíte, jak na to? Právě pro vás jsme otevřeli e-learningový kurz Školy občanské iniciativy.

Stačí se přihlásit na hnutiduha.cz/soi a u svého počítače se můžete prostudovat vedením veřejně prospěšných aktivit, získáváním finančních prostředků, prací s médii dobrovolníky až k závěrečným testům a certifikátu ŠOI.

Úspěšní absolventi získají také tištěná skripta a 10% slevu na nákup v našem e-obchodě.

PŘIDEJTE SE
5 849 lidí, jako jste vy

Hnutí DUHA prosazuje zdravé prostředí pro život, pestrou přírodu a chytrou ekonomiku. Dokážeme rozhýbat politiky a úřady, jednáme s firmami a pomáháme domácnostem. Našich výsledků bychom nedosáhli bez podpory tisíců lidí, jako jste vy.

Přidejte se k 5 849 Přátelům Hnutí DUHA jednoduše na hnutiduha.cz/podpora.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů