Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Dotazy:
Musí být na obalu nebezpečné směsi uvedeny R-věty a S-věty včetně příslušných kódů, které jsou k těmto větám přiřazeny?
Ustanovení § 12 odst. 1 zákona č. 350/2011 Sb., chemický zákon, stanoví dodavateli, který uvádí na trh nebezpečnou směs, povinnost zajistit, aby na obalu nebezpečné směsi byly uvedeny jasně, čitelně a nesmazatelně v českém jazyce standardní věty označující specifickou rizikovost směsi (R-věty) a standardní pokyny pro bezpečné zacházení se směsí (S-věty). Seznam R-vět a S-vět je uveden v přílohách č. 6 a 7 vyhlášky č. 402/2011 Sb. Zde je sděleno, že se v označení R-věty a S-věty uvádí formou textu, tj. bez kódového označení.

Hlavní město Praha se vstupem do asociace Národní síť Zdravých měst ČR zařadilo mezi evropské metropole, které se hlásí k mezinárodnímu Projektu Zdravé město WHO. Praha má nyní možnost podporovat aktivity mnoha městských částí, které se již zapojily do programu Zdravé město a místní Agenda 21.
Zájem o členství v Národní síti Zdravých měst se zvyšuje i u dalších velkých měst a krajů. V nedávné době vstoupil do asociace Moravskoslezský kraj a také další krajské město - Statutární město Liberec. NSZM má v současnosti 113 členů, včetně Prahy, pěti krajů a řady velkých měst. V souhrnu zastupují členská města, obce a regiony v asociaci již více než polovinu České republiky (56% populace).

V minulém týdnu proběhlo první oficiální kolo vyjednávání smlouvy o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP) mezi EU a USA. Tento týden bude na jednání navazovat delegace Evropského parlamentu, která bude ve Spojených státech projednávat vliv této dohody na životní prostředí. Probírat se bude také systém obchodování s emisními povolenkami, letecká doprava, ale i bezpečnost potravin a vliv hospodářské krize na oba partnery.

Z PROGRAMU SCHŮZE VLÁDY ČR, která se koná ve středu 24. července 2013 v 09:00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády, Praha 1, nábřeží E.Beneše 4

K projednání s rozpravou:

4.
Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší (sněmovní tisk č. 1094)
č.j. 828/13
Předkládá: ministryně spravedlnosti a předsedkyně Legislativní rady vlády

5.
Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší (sněmovní tisk č. 1095)
č.j. 829/13
Předkládá: ministryně spravedlnosti a předsedkyně Legislativní rady vlády

7.
Strategie obnovy území Jihočeského a Plzeňského kraje postiženého záplavami a povodněmi v květnu a červnu 2013
č.j. 820/13
Předkládá: ministr pro místní rozvoj

8.
Návrh finančního řešení zmírnění škod způsobených na státním vodohospodářském majetku, zemědělském a lesním majetku v důsledku červnových povodní 2013
č.j. 824/13
Předkládá: ministr zemědělství

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů