Pátek, 19. dubna 2024

Veřejné projednání k letišti Vodochody

Veřejné projednání k letišti Vodochody

Ministerstvo životního prostředí zajistilo v rámci svých povinností při procesu posuzování vlivů na životní prostředí (ve smyslu zákona EIA) veřejné projednání k záměru Letiště Vodochody. V pražských Letňanech začalo projednání 23. července ve 12 hodin v poledne a skončilo po 17 hodinách 24. července v 5 hodin ráno. Zařadilo se tak k nejdelším veřejným projednáním v historii České republiky.

Na veřejném projednání mohli všichni, bez ohledu na fakt, zda se jich případná realizace záměru přímo dotýká či nikoli, vyjádřit své námitky, doporučení nebo své stanovisko a názory. Na jejich vystoupení a otázky 23. a 24. července reagovali a podávali vysvětlení zejména zpracovatelé dokumentace, posudku, oznamovatel a zástupci Ministerstva životního prostředí s tím, že veškerá vyjádření jsou podkladem pro formulaci stanoviska EIA k tomuto záměru, které vydá Ministerstvo životního prostředí.

Stanovisko EIA je neopomenutelným odborným podkladem pro navazující rozhodnutí, která jsou v kompetenci příslušného stavebního úřadu, který vydává územní rozhodnutí, a Úřadu pro civilní letectví, který vydává stavební povolení a který je pro tento případ speciálním stavebním úřadem.

Průběh celého veřejného projednávání bude po technickém zpracování bezodkladně a v souladu s transparentní politikou ministerstva životního prostředí uveřejněn na webových stránkách rezortu.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů