Pátek, 19. dubna 2024

LETNÍ ZAHRADNICKÁ FLORA OLOMOUC 2013

Květinový a bylinkový ráj v "Babiččině zahradě"

LETNÍ ZAHRADNICKÁ FLORA OLOMOUC 2013

Ve dnech 15. - 18. srpna se brány Výstaviště Flora Olomouc opět otevřou zahradnické akci s nejdelší tradicí v ČR, tentokrát letní etapě mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC.

Hlavní květinová expozice ponese název "BABIČČINA ZAHRADA". Návštěvníky potěší přehlídky květin vrcholícího léta, popínavých letniček, muškátů, gladiol, růží, jiřin, lilií, či balkonovek. Vlastní expozicí letních výpěstků se pochlubí členové Českého zahrádkářského svazu. Pestrou letní paletu doplní tradiční přehlídkou letního ovoce a zeleniny - a oblíbenou zahrádkářskou poradnou.

"Babičkovského" tématu se přidrží i Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin Pelero CZ,které se představí vlastní "Venkovskou bylinkovou zahradou" zaplněnou voňavými známými i méně pěstovanými bylinami.
Pestrou krásu letních květů orámuje zelená expozice okrasných dřevin Svazu školkařů ČR

S velmi neobvyklým soutěžním tématem přijdou letos floristé: letní soutěž členů Svažu květinářů a floristů se totiž inspirovala stým výročím narození českého vynálezce, otce kontaktní čočky, profesora Otty Wichterleho. Nejlepší domácí seniorští a juniorští floristé budou soutěžit o nezajímavější "Kytici pro nevidomou osobu".


Na své si na letní Floře přijdou i návštěvníci, kteří se do Olomouce vyberou za nákupy -zahrádkáři, chalupáři a kutilové, na něž čeká bohatá nabídka Letních zahradnických trhů s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami.
Pro zájemce budou otevřeny sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zelenými zajímavostmi z celého světa, botanická zahrada a rozárium v Bezručových sadech s více než 500 druhy a odrůdami růží a také botanická zahrada olomoucké Univerzity Palackého. Doprovodný program přinese zábavu a hezké hudební zážitky dětem i dospělým.

Lákavá je i nabídka Českých drah, které pro návštěvníky letní Flory opět připravují akci Vlak Plus - padesátiprocentní slevu na zpátečním jízdném z kteréhokoliv místa v ČR.

Brány letní Flory Olomouc budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) - 80 Kč, děti od 6 do 15 let - 30 Kč, rodinné vstupné (dva dospělí + 1 až 4 děti) - 210 Kč. Zdarma je vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP - P.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů