Čtvrtek, 28. března 2024

Elektrické rozvodny pro fotovoltaické elektrárny

Elektrické rozvodny pro fotovoltaické elektrárny

DHL Freight zajišťuje od letošního července přepravu elektrických rozvoden pro odběratele v jižním Rumunsku. Jedná se celkem o dvacet kusů rozvoden přepravovaných v režimu nadměrné přepravy, které budou použity na stavby fotovoltaických elektráren.

Divize Specialit DHL Freight, jednoho z předních poskytovatelů služeb silniční nákladní přepravy v Evropě, běžně zajišťuje přepravu nebezpečných nebo nadrozměrných předmětů. Tentokrát si poradila s velkými elektrickými rozvodnami, které jsou nyní v první etapě (od července do října 2013) expedovány z výrobního závodu v České republice do rumunských energetických závodů v Chiriacu-Giurgiu. Jedná se o celkový objem dvaceti kusů rozvoden, které budou v Rumunsku použity na stavby fotovoltaických elektráren.

Rozvodny jsou převáženy v režimu nadměrné přepravy, protože výška zařízení včetně "sluneční clony" přesahuje 3,37 metru. Rozměry rozvodny jsou devět metrů na délku a tři metry na šířku, celková váha rozvodny je 31 tun. Kromě samotné rozvodny jsou na vozidlo ještě doloženy kotvící prvky a manipulační schodiště k obsluze slunečních clon. "Kvůli celkovým rozměrům přepravovaného zboží musí manipulaci nakládky i vykládky zajišťovat jeřábová technika s parametry nosnosti minimálně 80 tun," říká k přepravě Jaroslav Minařík, Vedoucí týmu speciálních přeprav DHL Freight a dodává: "Vozidla s rozvodnami jedou v koloně po dvou a přepravní vzdálenost z České republiky do Rumunska, která má délku více než 1 600 km, urazí za 3 dny."

Rozvodny se rozváží přímo na staveniště fotovoltaických polí. Vzhledem k výšce zařízení musí vozidla zejména na území Rumunska používat četné objízdné trasy.

Zdroj: www.eulog.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů