Čtvrtek, 25. dubna 2024

Letos Vás naučíme jak drátkovat a recyklovat

Letos Vás naučíme jak drátkovat a recyklovat

Od září se mohou mateřské, základní a střední školy v Pardubickém kraji opět přihlašovat do environmentálních vzdělávacích programů na školní rok 2013/2014, které pro ně připravilo Ekocentrum PALETA. Díky projektu Environmentální vzdělávání a výchova v Pardubickém kraji spolufinancovaném Evropským sociálním fondem vzniklo i několik zcela nových programů pro ZŠ, SŠ a víceletá gymnázia v kraji.

"Již tradičně rozesíláme i letos na přelomu srpna a září školám v Pardubickém kraji nabídky s ekovýchovnými programy. V letošní nabídce máme i několik zcela nových programů. Například téma životní prostředí jsme rozšířili o program Třídění odpadů, v rámci kterého se žáci interaktivní zábavnou formou dozví, jak správně nakládat s odpady a jaké jsou třeba nejčastější chyby při třídění. Nově jsme zařadili třeba i program Drátkování, kde si žáci osvojí starou rukodělnou technologii zdobení a zpevňování předmětů drátkem," představuje nové programy Ing. Jiří Bureš, ředitel Ekocentra PALETA.

"I my jsme se v letošním roce v důsledku krize a inflace nevyhnuli mírnému zdražení naší nabídky oproti loňskému roku, ale u více jak dvou třetin programů mohou školy uplatnit slevu, pokud dodrží uvedené podmínky v rámci projektu Environmentální vzdělávání a výchova v Pardubickém kraji," dodává k financování programů Bureš.

Bližší popis programů, jejich obsah, vzdělávací cíle, činnosti, metody a kompetence najdou pedagogové na www.paleta.cz v sekci Programy a na www.paleta.cz/oucmanice v rubrice Volné termíny. Na vybrané programy se školy mohou přihlašovat elektronicky prostřednictvím emailu, ale i na uvedených kontaktech jednotlivých poboček na webových stránkách ekocentra.

Kontakt: ekocentrum@paleta.cz

www.paleta.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů