Pátek, 19. dubna 2024

EU 72/13 Konzultace na téma udržitelnosti potravinového systému

EU 72/13 Konzultace na téma udržitelnosti potravinového systému

Potraviny jsou důležité pro život. Jsou také důležitou součástí naší kulturní identity a hrají též důležitou roli v ekonomice. Lidé si jsou vědomi, že potraviny, které jedí, jsou důležitým faktorem ovlivňujícím jejich zdravotní stav, avšak příliš si neuvědomují, že produkce potravin má též dopad na udržitelnost světových zdrojů.

Produkce potravin má též významný dopad na životní prostředí a to například kvůli produkci skleníkových plynů, záboru půdy a využívání vodních zdrojů, znečištění, využívání fosforu či dopadu chemických produktů jako jsou herbicidy a pesticidy.

Cílem této konzultace je identifikovat postoje a iniciativy, které by mohly pomoci učinit produkci a spotřebu potravin lépe dlouhodobě udržitelnou.

Konzultační dokument s otázkami k této problematice v anglickém jazyce ve formátu word i pdf naleznete v příloze. Informace o konzultaci a další doprovodné dokumenty jsou rovněž dostupné na stránkách EK zde.

Své připomínky k dané konzultaci či jakékoliv podněty k této problematice prosíme, zasílejte na adresu eupripominkovani@komora.cz a to nejpozději do 17. září 2013. Pokud byste na konzultaci Evropské komise odpovídali přímo, informujte nás prosím o Vašem příspěvku také.

Související soubory

Konzultační dokument PDFAdobe AcrobatPDF | 90,44 kBuložitKonzultační dokument WordDokument MS WordDOC | 244 kBuložit
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů