Čtvrtek, 18. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 9/2013

Novinky z Centra pasivního domu 9/2013

Kalendář akcí

datum název akce místo
4.9. Pasivní rekonstrukce jsou budoucností stavebnictví prohlídka České Budějovice
17.9. - 21.9. Pasivní domy na veletrhu FORARCH 2013 veletrh Praha - Letňany
27.9. Kurz A. Úvod k navrhování pasivních a nulových domů seminář Praha
2. - 4.10. Kurz B. Základní principy navrhování pasivních a nulových domů seminář Praha
7. - 11.10. Kurz C. Navrhování pasivních a nulových domů seminář Praha

Nové kurzy pro odborníky v oblasti energeticky úsporné výstavby

Umět navrhovat pasivní domy už dnes přinese informační a dovednostní náskok pro zítřek. Vyberte si z šestice nových kurzů, které jsme připravili ve spolupráci s týmem předních expertů a specialistů v oboru. Podzimní běh kurzů začíná již na konci měsíce.

Pokud chcete mít místo jisté, nezapomeňte se přihlásit již nyní! Nově je navíc možné si zažádat i o finanční dotaci!
Celý článek...

VIDEO: Naučte se navrhovat domy úsporně!

video_kurzy

Co vás čeká s Centrem pasivního domu na veletrhu ForArch 2013

Ve dnech 17. - 21. září 2012 bude Centrum pasivního domu opět v Praze - a to jako partner 24. mezinárodního veletrhu FOR ARCH, kde předvedeme (nejen) naši interaktivní expozici rekonstruovaného panelákového domu. Těšíme se na Vás!

Celý článek...

Přednáška Pasivní rekonstrukce jsou budoucností stavebnictví

Proč se vyplatí stavět jen kvalitní energeticky šetrné domy?Jak správně rekonstruovat stávající budovy? Přijďte poznat nejnovější trendy ve stavebnictví a projděte si 4. září 2013 s moderátorem unikátní model "Pasivního paneláku" přímo v budově E.ON v Českých Budějovicích.
Celý článek...

Zapojte svůj dům do desátých Dnů pasivních domů

Jak při podzimních plískanicích nejlépe vyhřát pasivní dům? No přece pozvat si do něj velkou návštěvu! A k tomu není lepší příležitost než již desátý ročník Dnů pasivních domů, které letos připadají na 8. - 10. listopadu 2013. Rádi bychom proto oslovili majitele pasivních domů, aby se i se svými domy zapojili.
Celý článek...

Nechte si zdarma posoudit váš projekt rekonstrukce!

Plánujete komplexní rekonstrukci domu? Chcete dostat k projektu zdarma názor a připomínky více odborníků? Nyní máte šanci! V rámci pilotních workshopů nabízíme nezávislou oponenturu projektu rekonstrukce vašeho domu.
Celý článek...

Zveme na mezinárodní konferenci Pasívne domy 2013

Vede cesta k téměř nulovým budovám přes pasivní domy? Odpověď na tuto otázku budou 18. října 2013 v Bratislavě společně hledat odborníci a další diskutující na již devátém ročníku mezinárodní odborné konference Pasivní domy.
Celý článek...

Vystavujte na stavebním veletrhu Pasívne domy 2013

Doprovodný stavební veletrh ke konferenci Pasívne domy 2013 zaplňuje poslední místa vystavovatelů. Jestli máte zájem se veletrhu, který se uskuteční 18. října 2013 v Bratislavě na Fakultě architektury STU, zúčastnit, tak nyní máte příležitost.
Celý článek...

Zásady moderní výstavby a hospodárného provozování budov

Po třech úspěšných bězích vzdělávacího programu na téma energetických úspor v budovách připravila PORSENNA o.p.s. od 27.září 2013 do 6.prosince 2013 jejich pokračování v podobě odborného kurzu s příznivou cenou pro absolvování celého programu.
Celý článek...

Energeticky aktivní dům v Bolevci soutěží o "ekologického Oscara"

Energeticky aktivní dům v Plzni - Bolevci, který pro svou maminku nechal postavit majitel skupiny JRD Jan Řežáb, byl odbornou porotou nominován do finále 5. ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR 2013. Ta je také někdy nazývána jako udělování "ekologických Oskarů" a oceňuje projekty šetřící přírodu a energii.
Celý článek...

Dřevostavba jako pasivní dům

Již samotné rozhodnutí pro stavbu z přírodních matriálů, jakou je právě dřevostavba, většinou vypovídá o našem vztahu k přírodě. K energetickým úsporám, které šetří nejen naši peněženku, ale i životní prostředí, je pak jen krůček, píše v článku o energeticky efektivních dřevostavbách časopis Dřevo&stavby.
Celý článek...

Získejte dotaci na naše kurzy!

Potřebují Vaši zaměstnanci odborné vzdělávání v oblasti energeticky úsporné výstavby? Zaujala Vás nabídka nových kurzů pro odborníky Centra pasivního domu? Nyní máte možnost získat dotaci, která vám kurzy "zaplatí". Neváhejte a využijte šance!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů