Sobota, 20. dubna 2024

Další česká odpadová firma vstoupila do ČAOH

Se začátkem měsíce října se Česká asociace odpadového hospodářství opět rozrostla o dalšího člena.

Další česká odpadová firma vstoupila do ČAOH

Po červnovém vstupu významné recyklační společnosti AMT s.r.o. Příbram, která se specializuje z velké části na recyklaci skla, tedy na jeho materiálové využití, nyní do ČAOH vstupuje litvínovská společnost CELIO a.s.

Společnost CELIO a.s. byla založena již v roce 1993. Od té doby prošla řadou změn v rámci svého postupného vývoje. Dnes patří společnost mezi středně velké firmy s převážně regionálním významem. Své zákazníky však má na území většiny krajů v České republice. Převážně se společnost zaměřuje na kraj Ústecký, Středočeský a Plzeňský. Hlavním předmětem činnosti je nakládání s pevnými odpady. Ve svém areálu v Livtínově CELIO postupně úspěšně rozvíjí různé způsoby nakládání s odpady, včetně přípravy odpadů na energetické využití při procesech spoluspalování v k tomu určených zdrojích.

"Jsem rád, že další úspěšná odpadářská firma rozšířila počet členů naší asociace. Probíhající odborná diskuze v portfoliu našich členů a shoda nad základními cíli ČAOH, pomáhá k tomu, abychom jako asociace přispěli odborným a konstruktivním pohledem převážné části odpadového sektoru k důležitým otázkám, které s sebou vývoj v odpadovém hospodářství přináší," říká Petr Havelka, ředitel ČAOH.

Zdroj: ČAOH (www.caoh.cz)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů