Čtvrtek, 18. dubna 2024

Wohnouti pomohli mladým kapelám a správnému třídění odpadu!

Wohnouti pomohli mladým kapelám a správnému třídění odpadu!

Na samém konci září jsme mohli naposledy vidět Wohnouty vystupovat pod širým nebem. Rozloučili se na druhém ročníku Ekompilace. Bylo to ve velkém stylu, protože společně s Ekompilací podpořili koncem léta na šesti křtech osm vybraných regionálních kapel, které zatím nejsou hlavními taháky festivalů. Letos byly vybrány skupiny Mother's Angels, X left to die, Lola běží, The Travelers, Atd, Madame Butterfly, Last Time a Sirkyskon. Těmto kapelám dala Ekompilace možnost zahrát si před velkým publikem po celé republice, nahrát skladby v profesionálním studiu Franz Kavkaz a vydat je společně s Wohnouty na cédéčku Ekompilace 2013.

Pečlivě byly vybrány také lokality koncertů napříč celou republikou, kde se série šesti křtů cédéčka Ekompilace odehrávala, tím oslovila pokaždé nové lidi. Bylo to na konci srpna 2013 v Černé v Pošumaví, poté v Sokolově, Moravských Budějovicích, Bystřici nad Pernštejnem, Šternberku a poslední na konci září v Petrovicích u Sedlčan.

Občas sice zazlobilo počasí a horlivé, někde až několika tisícihlavé publikum, zkropil studený podzimní déšť, ale i tak se lidé bavili při vystoupení až osmi kapel během večera. Ekompilace v letošním úspěšném ročníku 2013 dohromady pobavila a vzdělala téměř deset tisíc spokojených lidí, kteří si přišli poslechnout vybrané kapely, dozvědět se více o třídění odpadu a pobavit se na vždy skvělém vystoupení nejen Wohnoutů, ale třeba také Recyklas. Každý koncert totiž osvěžila partička bubeníků originální bubenickou show na barevné kontejnery. To se tématicky rozhodně hodilo, protože neméně významným cílem Ekompilace je podpora třídění a recyklace odpadu. Navíc každý, kdo svou návštěvou koncertu takto podpořil správné nakládání s odpadem, dostal nově pokřtěné cd Ekompilace zdarma. To mají nadále k dispozici zúčastněné kapely, které ho budou rozdávat na svých dalších koncertech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů