Pátek, 29. března 2024

Zametací stroj AUSA ve službách firmy Kaiser servis

Dvanáct let působí na trhu brněnská společnost Kaiser servis. I když to její název příliš nenapovídá, jde o ryze tuzemskou dynamicky se rozvíjející firmu, jejímž původním zaměřením byla likvidace průmyslových vod. Postupně ovšem činností přibývalo a v letošním roce se nabídka společnosti rozšířila také o čištění komunikací. Strojem, který bude tuto práci zastávat, je samojízdný zametací vůz AUSA B 400 H.

Zametací stroj AUSA ve službách firmy Kaiser servis


Zametací vůz AUSA B 400 H dodala do Brna během letošního července společnost Agro Trnava. Ta se dovozem produktů dosud zde ne příliš známých strojů značky AUSA zabývá zhruba rok a dlužno dodat, že úspěšně. V roce 2013 by se mělo podařit umístit na českém trhu zhruba 25 zametacích strojů této značky. Ovšem dosud šlo o stroje s menší kapacitou zásobníku s označením B 200 H. Výkonnější model si tak tedy odbyl v areálu Kaiser servisu svoji tuzemskou premiéru. V případě typu B 400 H jde o kompaktní zametací speciál s kapacitou zásobníku 4000 litrů a možností využití dalších nástaveb (zásobník na smetky je možné v zimní sezóně nahradit sypačem). Velkokapacitní sací turbína s průtokem vzduchu 13 000 m3/h generuje vysoký sací výkon pro efektivnější zametání v kombinaci s nízkou hlučností. Stroj získal certifikát PM 10 2012 EUnited garantující zametání s vysokou filtrací vzduchu a zaručující nízký podíl prachových částic v ovzduší. Pohonnou jednotkou samojízdného zametače je motor VW s výkonem 102 koní při 3000 ot/min, nízkou spotřebou paliva (průměrná spotřeba 6 l/mth) a splňující normy Euro 5. Hydrostatický systém pojezdu s dvoustupňovou převodovkou a tempomatem umožňuje pohodlné nastavení pracovní i přepravní rychlosti v režimech želva/zajíc a zajišťuje dobrou stoupavost. Vozidlo s pohonem 4 x 4 má uzávěrky diferenciálu přední i zadní nápravy. Maximální pojezdová rychlost je ve standardu 40 km/h s možností volby rychlosti 62 km/h, nebo 25 km/h. Nádrž na vodu má kapacitu 600 litrů. Pracovním nástrojem zametače jsou dva kartáče o průměru 850 mm, bočním pohybem do 200 mm a celkovou zametací šířkou 1900 mm. Stroj může být doplněn třetím přimetacím kartáčem. Ten může pracovat vpravo i vlevo a podle toho je možné měnit i směr jeho rotace. Kartáče jsou snadno a rychle odpojitelné a jsou ovládány joystickem umístěným na středové konzoli v kabině. Kartáče jsou umístěny na pružinách, po nárazu na překážku se tak snižuje riziko jejich poškození. Jejich životnost je závislá na intenzitě zametání a přítlaku. Zásobník umožňuje vykládku materiálu do kontejneru do výšky 1680 mm. Ergonomicky řešená plně uzavřená zvukotěsná kabina se dvěma sedadly, topením a klimatizací zaručuje obsluze pohodlný pracovní prostor s dobrým výhledem na pracovní agregáty. Navíc je doplněna kamerou monitorující práci turbiny a zajišťující bezpečné couvání. Displej kamery je nainstalovaný v kabině. Jednoduché a přehledné ovládání stroje je doplněno bezpečnostním systémem. Motor lze nastartovat pouze v případě, že jsou vypnuty veškeré hydraulické funkce. Ve výbavě zametače nechybí ani sací hubice na ruční vysávání nečistot (např. listí) a zařízení na vysokotlaké čištění wap. Běžná údržba stroje zahrnuje pouze několik jednoduchých úkonů, jako je promazání podle plánů a samozřejmě pravidelného čištění zásobníku na smetky. První záruční servis s výměnou oleje v hydraulickém systému a filtru hydrauliky je nutný po 50 odpracovaných hodinách, motor se servisuje po 300 motohodinách.

B 400 H

Compact and agile suction sweeper of 4 m3 of capacity. Top speed to 62 km / h with excellent operating cost. Large-capacity turbine that generates high suction power for more efficient sweeping combined with low noise. PM 10 2012 Certificate from EUnited ensures you a clean air in your environment.

Excellent visibility by sweeping monitor and rear view cameras. In height unload skip of waste. Equipped with a low fuel consumption and emissions VW Euro 5 engine (average consumption 6 l / h) . The technology of Bosch-Rexroth hydrostatic transmission with and 2 hydrostatic and 2 mechanical speeds allow high speeds and also an excellent gradeability. Cabin with a higher level of ergonomics for operator comfort and minimum noise level. A very comfortable operating position.

Foto vozidla na:http://www.ausa.com/products/b-400-h-2/ a dále na:

http://www.kaiserservis.cz/clanky/cilem-je-vsestrannost-s-komplexnimi-sluzbami

ZDROJ:http://www.kaiserservis.cz, www.ausa.com, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů