Čtvrtek, 18. dubna 2024

Veřejná konzultace k Zelenému akčnímu plánu pro malé a střední podniky

Veřejná konzultace k Zelenému akčnímu plánu pro malé a střední podniky

Evropská komise, GŘ pro podniky a průmysl zahájila veřejnou konzultaci formou on-line dotazníkového šetření, která je určena zejména malým a středním podnikům (MSP). Konzultace trvá do 12. prosince 2013.

Cílem je získat názory na nejúčinnější opatření na podporu MSP ve všech sektorech, aby mohly efektivněji nakládat se zdroji a prodávat ekologicky šetrné výrobky a služby v mezinárodním měřítku.

Pro účely konzultace je třeba efektivní využívání zdrojů chápat v nejširším slova smyslu, takže zahrnuje efektivní využívání energie (včetně obnovitelné energie), vody a ostatních přírodních zdrojů, materiálů, minimalizaci odpadů, prodej šrotu jiným společnostem a recyklaci.

Výsledky této veřejné konzultace budou využity k realizaci záměrů na podporu efektivního nakládání se zdroji pro MSP a samotnými MSP a mají být zahrnuty v připravovaném Zeleném akčním plánu pro MSP. Konzultace doplní výsledky Flash Eurobarometr 342 ohledně "MSP, efektivita nakládání se zdroji a zelené trhy", které budou také vzaty do úvahy při přípravě budoucích záměrů.

Současně budou výsledky této konzultace zveřejněny na začátku roku 2014 ve formě souhrnné zprávy. Odkaz na konkrétní zprávu bude poskytnut na webu Evropské komise, Generální ředitelství pro podniky a průmysl.

Dotazník je v angličtině a je přístupný na webových stránkách Evropské komise.

Dotazník je rozdělen do 7 sekcí a jeho vyplnění zabere přibližně 30 minut. Maximální doba určená k vyplnění dotazníku, kterou systém umožňuje, je omezena na 90 minut. Jako přípravu pro vyplnění otázek uvedených v dotazníku si lze zobrazit/vytisknout jeho PDF verzi. Většina otázek je založena na nabídce vícečetné volby způsobu odpovědí.

Odpovědi je třeba zaslat nejpozději do 12. prosince 2013.

Komise žádá organizace, které chtějí předložit připomínky v rámci veřejných konzultací, aby Komisi a široké veřejnosti poskytly informace o tom, koho a co zastupují. Pokud se organizace rozhodne, že nebude poskytovat tyto informace, Komise zahrne příspěvek jako součást individuálních příspěvků.

Podrobnější informace o veřejné konzultaci najdete v přiloženém souboru.

Přílohy ke stažení

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů