Čtvrtek, 25. dubna 2024

Nejlepší sběrné dvory jsou v Uherském Hradišti a Němčovicích

Nejlepší sběrné dvory jsou v Uherském Hradišti a Němčovicích

Po více než půlročním hlasování zná soutěž Sběrný dvůr roku své výherce. V kategorii obcí nad 10 000 obyvatel zvítězil sběrný dvůr v Uherském Hradišti v ulici Průmyslová, mezi obcemi do 10 000 obyvatel bodoval dvůr v Němčovicích, ulice V jamách. Oba sběrné dvory získají finanční dotaci k dalšímu rozvoji.

O nejlepších sběrných dvorech roku hlasovali lidé ve stejnojmenné soutěži od letošního dubna. Soutěž pořádala nezisková organizace ASEKOL, která se zabývá zpětným odběrem vysloužilých elektrozařízení. "Cílem soutěže bylo kromě nalezení nejlepšího sběrného dvora také získat zpětnou vazbu veřejnosti a pomoci tak dále zlepšovat a rozšiřovat služby sběrných dvorů. To se nám díky velké účasti hlasujících podařilo splnit," komentuje výsledky soutěže Hana Ansorgová, manažerka komunikace společnosti ASEKOL.

Ideální sběrný dvůr by měl být co nejdostupnější, uklizený, s ochotnou obsluhou, přívětivou otevírací dobou a širokým rozsahem odebíraných komodit. Tato kritéria podle hlasujících nejlépe splnily dva sběrné dvory. Kategorii obcí nad 10 000 obyvatel ovládl uherskohradišťský sběrný dvůr v ulici Průmyslová, který od společnosti ASEKOL získá dotaci ve výši 70 000 Kč. Mezi obcemi s počtem obyvatel menším než 10 000 obyvatel zvítězil sběrný dvůr v ulici V jamách v Němčovicích v Plzeňském kraji. Ten obdrží dotaci ve výši 30 000 Kč.

"Finanční odměna slouží k dalšímu zvelebování těchto sběrných míst a jako motivace pro další provozovatele sběrných dvorů, aby zvyšovali kvalitu svých služeb občanům," říká Hana Ansorgová ze společnosti ASEKOL.

Kromě sběrných dvorů však byli odměněni i hlasující. ASEKOL třikrát losoval výherce mobilních telefonů od společnosti Samsung a velkokapacitních USB flash disků Maxell. Třemi nejšťastnějšími se stali Zuzana Pecháčková z Velkých Pavlovic, Daniel Zouhar ze Sloupu a František Matejov z Brna.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů