Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na 2. schůzi výboru pro životní prostředí, která se konala ve středu dne 11. prosince 2013, doporučila ke schválení rozpočet Státního fondu životního prostředí České republiky na rok 2014.
Jedná se o jeden z nejdůležitějších dokumentů pro činnost fondu v příštím roce jak z hlediska zajištění rozpočtových zdrojů pro spolufinancování projektů ve všech programech podpor administrovaných fondem, tak i z hlediska zabezpečení zdrojů pro výkonný aparát SFŽP ČR.

Jako největší český průmyslový podnik se ŠKODA AUTO mnoha způsoby angažuje pro společnost - ve smyslu trvalé politiky společenské odpovědnosti (Corporate Social Responsibility (CSR)). Automobilka nyní svou CSR-strategii dále zintenzivnila a soustředí projekty CSR do čtyř pilířů: dopravní bezpečnost, technické vzdělání, podpora dětí a bezbariérová mobilita. K tomu je nutno přičíst také řadu ekologických opatření a aktivní podporu regionů, v nichž má automobilka své výrobní závody.

Tiskovou konferenci Realu Madrid před úterním zápasem fotbalové Ligy mistrů v Kodani narušili aktivisté z organizace Greenpeace. Za trenérem Carlem Ancelottim rozvinuli transparent se vzkazy "Zachraňte Arktidu" a "Ukažte Gazpromu červenou kartu". Domácí funkcionáři sice plakát rychle odstranili, přesto hrozí Kodani pokuta od UEFA.
Gazprom, který patří k hlavním sponzorům Ligy mistrů, čelí ze strany ekologických aktivistů kritice kvůli chystané těžbě ropy v Arktidě. Zástupci Greenpeace proti ruské firmě protestovali i na listopadovém utkání Kontinentální hokejové ligy mezi Lvem Praha a Omskem a na říjnovém zápase Ligy mistrů Basilej - Schalke 04. Po tomto duelu dostal švýcarský klub od UEFA pokutu 30.000 eur (824.000 korun).

Jednotka HZS Praha stanice 1 byla vyslána k záchraně osoby uvízlé v kontejneru na elektro-odpad. Osoba byla příslušníky HZS Praha vyproštěna.
kontyš

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů