Úterý, 16. dubna 2024

RozVerky Ekologického institutu Veronica

RozVerky Ekologického institutu Veronica

PF 2014

Vážené a milé, vážení a milí,

děkujeme Vám za trvalou přízeň, všem dárcům, zejména členům Klubu přátel Veronica za pravidelné dary a dobrovolníkům za věnovanou energii a čas. Především díky Vám můžeme i nadále chránit přírodu a klima, podporovat ekologicky šetrné spotřebitelství, rozvíjet naši práci v Hostětíně či vydávat časopis Veronica.


Přejeme Vám hodně zdraví a vše dobré v novém roce.

Yvonna Gaillyová, ředitelka Ekologického institutu Veronica

PF 2014

Krajina Fénix v časopisu Veronica

Ústředním motivem aktuálního dvojčísla časopisu Veronica je krajina po těžbě. Snoubí se tu v jeden celek témata ekologie obnovy a zbytečných rekultivací, geodiverzity s biodiverzitou, lomu jako komunitního centra s lomy opuštěnými. Články špičkových odborníků - Václava Cílka, Karla Pracha, Lubomíra Tichého, Karla Hudce a dalších vás svou čtivostí snadno vtáhnou.
Více informací naleznete zde.

Benefiční Žumpa 2014 - divadlo jedinečných kvalit

Vstupenky na benefiční představení Žumpa aneb Ekosurrealistické drama s lehkým erotickým nábojem a silným environmentálním apelem je nyní možné koupit elektronicky v elektronickém obchodě. Herci divadelního spolku Verdis Vás přimějí se smát i přemýšlet v pátek 7. února 2014, na svatou Veroniku.
Více informací naleznete zde.

Ekotipy - bylinky k jídlu i okrase

Na oslavu příchodu nového roku možná chystáte nezapomenutelné občerstvení. Pak jsou zajisté jeho součástí čerstvé bylinky jako nositelky vůní a chutí. Ekoporadkyně Maruška pěstuje několik druhů živých bylinek na okně v květináči, takže má pár čerstvých lístků vždy po ruce. Do pomazánky petrželku, na brambory pažitku a čaj z rýmovníku osladí stévií.

Tři dobré zprávy ke konci roku

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky 11. prosince vyzvala drtivou většinou vládu, aby dodržela ochranu severočeských obcí před rozšiřováním uhelných dolů.
Krajský soud v Plzni 11. prosince rozhodl, že občané bránící nelegální těžbě dřeva na Ptačím potoce v Národním parku Šumava v létě 2011 byli v právu a policie proti nim neměla zasahovat.
Ruský parlament odhlasoval 18. prosince amnestii pro všechny lidi z Greenpeace, kteří strávili dva měsíce ve vazbě kvůli protestu u ropné plošiny v Arktidě. Ruská státní těžařská společnost Gazprom v tomto ekologicky citlivém prostředí připravuje riskantní těžbu ropy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů