Pátek, 29. března 2024

DHL měří uhlíkovou stopu zásilky

DHL měří uhlíkovou stopu zásilky

DHL Global Forwarding, specialista na leteckou a námořní přepravu, a DHL Freight, přepravce silniční zásilek, začínají poskytovat službu sledování uhlíkové stopy. Služba je v souladu s normami a nejnovějšími průmyslovými standardy. Od 1. října mohou zákazníci monitorovat uhlíkovou stopu své přepravy v rámci on-line produktů "DHLi Public Tracking" a "DHL Active Tracing". Nová funkce je dostupná zákazníkům po celém světě.

"Stále více zákazníků požaduje přesný výpočet emisí uhlíku vyprodukovaných při přepravě jejich zásilek. Evropské normy a nové nařízení francouzské vlády o výpočtu emisí skleníkových plynů pro přepravní služby k tomuto trendu ještě více přispívají. Zpřístupněním této služby v rámci našich již existujících nástrojů pro sledování zásilek nabídneme našim zákazníkům individuální výstupy, které jsou snadno dostupné," říká Roger Crook, generální ředitel DHL Global Forwarding a Freight.

Chce-li zákazník sledovat údaje o uhlíkové stopě svých zásilek pomocí služeb "Track & Trace" nebo "Active Tracing", musí zadat identifikační číslo své zásilky a kliknout na tlačítko pro výpočet emisí CO2. Systém pak poskytne uživateli individuální výpočet emisí uhlíku. Data jsou v souladu s evropskou normou EN 16258, která byla vyvinuta Evropským výborem pro normalizaci (CEN), stejně jako s novou francouzskou vyhláškou 2011-1336, která vstoupila nedávno v platnost.

Francie má svůj vlastní systém sledování zásilek, neboť francouzská vláda výrazně zpřísnila právní předpisy na ochranu životního prostředí v návaznosti na summit o životním prostředí (Grenelle de l'Environnement, který proběhl v Paříži v roce 2011). Francouzská vyhláška stanovuje povinné schéma pro sledování uhlíku u exportních přeprav z Francie a v rámci státu.

Ukazatel sledování uhlíkové stopy nabízí zákazníkům transparentní přehled o dopadu jejich přepravy na životní prostředí. Pro získání podrobnějších informací mohou zákazníci na vyžádání získat i konsolidovanou zprávu o uhlíkové stopě.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů