Pátek, 19. dubna 2024

Perspektivní exportní příležitosti v Indii - technologie pro ŽP, čištění vod...

Perspektivní exportní příležitosti v Indii - technologie pro ŽP, čištění vod...

Největší perspektivy pro uplatnění českých vývozců a investorů spatřujeme v oborech:

  • Dopravní infrastruktura - V Indii vzhledem k rozsáhlosti země hraje významnou roli železniční a letecká doprava. ČR může dodávat vybavení letišť, železničních tratí, malá letadla, lokomotivy, vagóny,zařízení pro jejich výrobu a opravy.
  • Energetika - Indie trpí silným nedostatkem elektrické energie jak pro obyvatelstvo, tak pro rozvíjející se průmysl. Indická vláda má v úmyslu v nejbližších letech kapacity výrazně zvýšit. V tomto oboru má bývalé Československo v Indii tradici a existuje prostor pro české firmy podílet se na výstavbě a modernizaci v tomto odvětví.
  • Těžební průmysl - rozvoj těžby uhlí v povrchových a hlubinných dolech a tím i možnost uplatnění české bývací techniky.
  • Vodohospodářství - V Indii neustále přibývá počet obyvatel, což souvisí s rostoucí potřebou pitné vody a s nutností jejího úsporného využívání, úpravy, čištění a recyklace.
  • Automobilový průmysl - V Indii roste životní úroveň, což je spojeno s neustále rostoucí poptávkou po automobilech. Přítomnost automobilky Škoda zvyšuje povědomí o ČR jako zemi automobilového průmyslu.
  • Strojírenství - Indie modernizuje svůj průmysl. ČR má v dodávkách strojů, především obráběcích,v Indii tradici.
  • Potravinářský průmysl - S rostoucí životní úrovní roste spotřeba potravin a kvalita jejich úpravy prodalší prodej. Dosud jen minimum zemědělských produktů je dále zpracováno.
  • Technologie pro ochranu životního prostředí- Indie se aktivně zapojuje do ekologických projektů a její vláda je začala podporovat.
  • ZDROJ: Businessinfo.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů