Pátek, 19. dubna 2024

V Táboře začaly největší české pivní slavnosti, BUREAU VERITAS odborným garantem již třináctým rokem

V Táboře začaly největší české pivní slavnosti, BUREAU VERITAS odborným garantem již třináctým rokem

24. ročník Reprezentačních slavností piva a minerálních vod v Táboře má rekordní účast 154 pivovarů s více než 700 vzorky piva. Táborské slavnosti jsou třetím největším pivním festivalem na světě. Na správný průběh degustací již tradičně dohlíží nezávislá mezinárodní certifikační společnost BureauVeritas.

Táborské slavnosti jsou třetím největším pivním festivalem na světě. Významnější akce pořádají pouze v americkém San Diegu nebo v Norimberku. O prestižní Zlatou pivní pečeť usiluje rekordních 700 vzorků piva v 24 kategoriích. Mezi 154 přihlášenými pivovary jsou i výrobci z Ruska (7 výrobců), Polska (3 výrobci), Německa (8 pivovarů), Belgie (3x),Nizozemí (2x) dále z Irska, Rakouska, Skotska, Ukrajiny, Arménie,Slovinska, Maďarska (5x) , Norska, Kazachstánu, Japonska, Brazílie a tradičně ze Slovenska.

Došlé vzorky piva jsou rozdělené do 24 kategorií. Nejvíce, více než 50, je letos v kategoriích Pivo typu Ale, Světlý ležák a Ležák z minipivovaru. Právě u piva typu Ale zaznamenali letos pořadatelé ve srovnání s loňskem největší nárůst počtu přihlášených vzorků - zatímco loni soutěžilo 32 vzorků, letos je to už 56. V tradiční desítce či dvanáctce bude o Zlatou pivní pečeť bojovat kolem pětačtyřiceti vzorků.

Táborské slavnostijsou ojedinělé v transparentnosti soutěže, objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami BureauVeritas, TÜV SÜD Czech, 3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.Vítězové jednotlivých kategorií k titulu získají i právo užívat příslušné označení na etiketách a k propagačním účelům.

"Velice nás těší účast v tuzemsku a mezinárodně úspěšných pivovarů Bernard, Litovel, Staropramen,Krušovice, Starobrno, Svijany, Zlatopramen, Holba,koncernu Lobkowicz,stále více se svou kvalitou prosazujících pivovarů z Rakovníku, Poličky, Chotěboře, Benešova a všech vynikajících jihočeských pivovarů," říká prezident slavností Alois Srb. Podle jeho slov bude pro návštěvníky lahůdkou ochutnat pivní speciality z pivovarů Nová Paka, Dalešice, Nymburk, Strahovského nebo Slezského minipivovaru. Ze Slovenské republiky se účastní největší slovenské pivovary Heineken Slovenská republika, Banskobystrický pivovar, Kaltenecker z Rožnavy a řada minipivovarů."Jedině na táborských pivních slavnostech mohou návštěvníci během jediného dne ochutnat a porovnat od piv z Paulaneru z Mnichova až po speciality z minipivovaru Dražíč," ilustruje výjimečnost slavností a pestrost nabídky Alois Srb.

soutěž

Foto: David Peltán

Závěrečná tisková konference se bude konat 14. února 2014 ve 13 hodin v kongresovém sále Jihočeské univerzity v Táboře.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen vítězům odborných degustačních soutěží proběhne v sobotu 15. února 2014 v 18 hodin v kongresovém sále Hotelu Palcát.

Podrobnosti o slavnostech piva podá Alois Srb na čísle 603 542 281, případně je najdete na webových stránkách www.pivnipecet.cz

Nad konáním mezinárodní akce převzali záštitu: ministr zemědělství České republiky Ing. Miroslav Toman, CSc., ministr pro místní rozvoj České republiky Mgr. František Lukl, MPA, hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola, generální ředitel Czech Tourismu Ing. Rostislav Vondruška, rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze prof. Ing. Karel Melzoch, CSc., rektor Slezské univerzity v Opavě prof. PhDr. Rudolf Žáček Dr. a prof.Ing. Miloslav Šoch, CSc, děkan Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity

Kontakt:

Ředitel soutěže

Alois Srb
Tel.: 603 542 281, 381 261 661
alois.srb@centrum.cz

BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Miroslava Jůnová - Marketing Manager
Tel.: +420 210 088 211
miroslava.junova@cz.bureauveritas.com

http://www.pivnipecet.cz
www.bureauveritas.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů