Pátek, 19. dubna 2024

Investiční příležitosti v Peru jsou i v oblasti ekologie

Investiční příležitosti v Peru jsou i v oblasti ekologie

Peru je země s otevřenou ekonomikou, vláda podporuje jak investice, tak rozvoj obchodní výměny se všemi zeměmi světa. Současná vláda má zájem o diverzifikaci vnějších vztahů, kromě kontaktů v rámci regionu usiluje zejména o prohloubení spolupráce se státy EU a také s asijským regionem. Dovozní i vývozní režim je liberalizován, stát neklade žádné překážky rozvoji obchodu.

Mezi perspektivními sektory pro české exportéry lze jmenovat: těžební, energetický, textilní, dřevozpracovatelský a potravinářský průmysl. Rovněž sektor rozvoje infrastruktury skrývá nemalé možnosti - rozšiřování přístavů, letišť, budování silnic, železnic, tramvajové a autobusové dopravy atd. Do těchto sektorů plynou velké objemy zahraničních investic.

Jako perspektivní se dále jeví odvětví spojená s rozvojem zemědělské produkce, především v oblasti zavlažování; rozvojem solární a eolické energie, výroby bioetanolu, čištění odpadních vod, zpracování městského odpadu atd.

Při dobré obchodní strategii by se v Peru našlo odbytiště pro český chemický průmysl (laboratorní a průmyslové chemikálie, kosmetický a farmaceutický průmysl), ale i laboratorní a technické sklo, zdravotní techniku, měřící aparatury apod.

Pro české importéry by určitě mohl být zajímavý dovoz textilu, především výrobků z jemné peruánské bavlny a lamí vlny (trička, sportovní a vycházkové bavlněné oblečení, svetry, ponča atd.). Kvalita těchto výrobků je mnohdy zcela mimořádná při přijatelné ceně. Zajímavý by mohl být i dovoz obuvi a uměleckých předmětů (indiánské přírodní umění, šperky ze zlata a stříbra atd.).

Dosud málo využívanou oblastí zůstávají rovněž nové zemědělské komodity, jako je chřest, artyčoky, papriky, olivy, mango, avokádo a další tropické plodiny.

ZDROJ: businessinfo.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů