Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Češi a Maďaři jezdí MHD nejčastěji z celé EU, kola v ČR velkou oblibu nemají
Využíváte MHD každý den? Pak patříte mezi čtvrtinu Čechů, kteří se po městě dopravují stejně.
Oproti evropskému průměru jezdí Češi ve městě poměrně málo autem, jízda na kole je pak spíše výjimka. Problémy s vysokou dopravní zátěží ve městech by lidé v ČR nejčastěji řešili zákazem kamionů. Ukázal to nový Eurobarometr.

Největší ruská společnost Gazprom je předním poskytovatelem zemního plynu do Turecka. Gazprom prodal v loňském roce 162 miliard m3 zemního plynu do Evropy a z toho 26,6 miliardy m3, tedy 16 procent do Turecka. Turecko i nadále pro své značné potřeby zemního plynu udržuje smlouvy i s jinými zeměmi a plyn importuje také z Íránu, Ázerbájdžánu, Alžírska a Nigérie.

Ministerstvo pro životní prostředí vypsalo otevřenou veřejnou zakázku na realizaci informační kampaně k propagaci přínosů evropských fondů. Kampaň by se měla zaměřit na odbornou veřejnost. Předpokládaná hodnota zakázky 17,4 milionu korun. Uchazeči o zakázku musí poskytnout jistinu ve výši 300 tisíc korun. Do tendru se lze hlásit do 26. března.

Čínská metropole Peking je kvůli znečištění ovzduší "stěží vhodná" k životu. Uvedla to dnes oficiální zpráva čínských vědců. Vláda včera oznámila další kroky, které by měly kvalitu ovzduší zlepšit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů