Čtvrtek, 25. dubna 2024

Veřejná konzultace k návrhu harmonizované klasifikace a označování pro další 3 látky

Veřejná konzultace k návrhu harmonizované klasifikace a označování pro další 3 látky

ECHA vyzývá zainteresované strany k veřejné konzultaci k návrhům harmonizované klasifikace a označování v termínech do 21. března a 28. března 2014 (zveřejněno ECHA 12. 2. 2014).

ECHA zveřejnila výzvu k veřejné konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a označování, s termínem do 28. března 2014, pro látku:

  • chloralose (INN); (R)-1,2-O-(2,2,2-trichloroethylidene)-alfa-D-glucofuranose; glucochloralose; anhydroglucochloral; CAS 15879-93-3. Látka se v EU používá k hubení hlodavců. Portugalsko navrhuje revizi existující minimální klasifikace. K současné akutní toxicitě navrhuje klasifikovat látku jako toxickou pro specifické cílové orgány po jednorázové expozici a dále jako látku nebezpečnou pro vodní prostředí.

    Pokračuje také veřejná konzultace k návrhu harmonizované klasifikace a označování, s termínem do 21. března 2014, pro látky:

  • tert-butyl hydroperoxide (TBHP), CAS 75-91-2. Látka se používá především v chemickém průmyslu jako výchozí materiál nebo meziprodukt i jako reaktivní složka (katalyzátor, iniciátor nebo vytvrzovací činidlo). Návrh klasifikovat látku jako mutagenní předložilo Nizozemí;
  • thiacloprid (ISO);{(2Z)-3-[(6-chloropyridin-3-yl)methyl]-1,3-thiazolidin-2-ylidene}cyanamide (CAS 111988-49-9). Látka se v EU používá především jako insekticidní přípravek na ochranu rostlin. Spojené Království předložilo návrh klasifikovat látku jako nebezpečnou pro zdraví s výjimkou senzibilizace dýchacích cest a nebezpečnou pro životní prostředí.

Komentáře mohou zainteresované subjekty předkládat v anglickém jazyce formou elektronického formuláře v tabulce na internetových stránkách ECHA, kde jsou k jednotlivým látkám uvedeny další podrobné informace.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů