Pátek, 26. dubna 2024

Unilever uzavřel první globální partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem

Unilever uzavřel první globální partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem

Přední prodejce a výrobce potravin Unilever podepsal dohodu o partnerství s Mezinárodním fondem pro zemědělský rozvoj (IFAD), jež má pomoci ke zlepšení životních podmínek drobných zemědělců po celém světě. Jedná se tak o celosvětově první uzavření spolupráce mezi veřejným a soukromým subjektem.

Pětileté partnerství mezi společností Unilever a IFAD si klade za cíl zlepšit bezpečnost potravin prostřednictvím zvýšení zemědělské produktivity a propojením zemědělců na trhu po celém světě, čímž chtějí zabránit poklesu zemědělské stability a rostoucí nezaměstnanosti. "Zaměřit se pouze na zvyšování zemědělské produktivity není dostačující. Zásadní je širší přístup, který podporuje vznik životaschopných vztahů mezi venkovskými zemědělci a trhy. IFAD uznává, že správné typy investic jsou nezbytné pro zajištění potravin pro budoucí generaci. To je důvod, proč je partnerství, které jsme uzavřeli, tak důležité," komentujeprezident IFAD KanayoNwanze.

Unileversev rámci projektu Unilever Plán Udržitelného rozvoje zavázal k získávání všech svých zemědělských surovin co nejšetrnějším způsobem bez velkého dopadu na životní prostředí. "Nyní, více než kdy dříve, svět potřebuje investice do zemědělství, které musejí pocházet jak ze soukromého, tak z veřejného sektoru, aby došlo k reálným změnám. Pro zvýšení produktivity a zajištění dostatečného množství potravin jsou nezbytní drobní zemědělci i velké zemědělské společnosti. Aby bylo možné přejít k zemědělské výrobě, 1,5 miliardám lidí, kteří se spoléhají na malé farmy, musí být umožněn přístup ke znalostem, příjmům, obchodům a rizikovému managementu, které pocházejí z velkých společností,"říká Paul Polman, generální ředitel společnosti Unilever.

Okolo 1,2 miliardy lidí žije v chudobě, z čehož 76 % ve venkovských oblastech a 200 tisíc milionů je nezaměstnaných. Tato čísla se zhoršují ve spojitosti s rostoucím počtem obyvatelstva a s tím spojenými požadavky na zvyšování množství potravin. V roce 2050 bude svět čítat okolo 9 miliard obyvatel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů