Pátek, 19. dubna 2024

Zpravodaj Hnutí Duha - Kde najdete nejbližšího farmáře?

Zpravodaj Hnutí Duha - Kde najdete nejbližšího farmáře?
  1. MÍSTNÍ JÍDLO: Najděte si nejbližšího farmáře
  2. ENERGETIKA: Neplaťte, co nemusíte
  3. NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM: Stát rozdělí 1,9 miliardy
  4. AKCE: Lesní vzdělávání

MÍSTNÍ JÍDLO
Najděte si nejbližšího farmáře

Téměř pět set kontaktů na místní farmáře, biokluby nebo dodavatele bedýnek nyní najdete na nové adrese www.adresarfarmaru.cz.

Inovovaný adresář přináší nejen nový design, ale především nové informace a snazší orientaci. K tomu slouží interaktivní mapa i jednoduché a rychlé vyhledávání. Můžete také ohodnotit služby nebo produkty jednotlivých farmářů nebo navrhnout nové kontakty, a pomáhat tak s aktualizací databáze.
Foto: sri vatsa / sxc.hu

ENERGETIKA
Neplaťte, co nemusíte

Je to váš dům, váš byt, vaše účty a vaše peníze, které měsíc co měsíc platíte za vytápění, plyn nebo elektřinu. A je to pouze vaše rozhodnutí, jestli chcete dál tolik platit velkým energetickým firmám. Nemusíte!

Podívejte se na náš nový klip >> youtube.com/hnutiduha<<
(taková malá hádanka: Víte, kdo ho namluvil?)

O svých účtech si můžete rozhodovat sami. Stačí několik chytrých vychytávek u vás doma a můžete své účty za energie snížit o tisícovky ročně.

Víme, jak na to. Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje a zapomeňte na složenky.
Foto: sxc.hu

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM
Stát rozdělí 1,9 miliardy korun

Od začátku dubna začíná příjem žádostí o dotaci do programu Nová zelená úsporám. Mezi asi 10 000 projektů se rozdělí celkem 1,9 miliardy korun. Obýváte-li tedy rodinný dům, byla by škoda do pravidel rozdělování dotace alespoň nenahlédnout.

A až si doma v klidu sednete k odpolední kávě a začnete plánovat, nebojte se trochu se rozmáchnout - čím větší energetické úspory po rekonstrukci budete mít, tím větší balík dostanete (dokonce až 55 % z celkových nákladů!).

Už teď ale můžete díky několika chytrým a jednoduchým opatřením ušetřit tisíce ročně. Podívejte se, jak na to >> www.nechciplatit.cz/nerad-platim/bydlim-v-byte

Aby se ale dostalo na všech 2,5 milionu nezateplených rodinných domů, musel by roční rozpočet programu vzrůst minimálně na 10 miliard. Podstatným dílem mohou k této částce přispět aktuální fondy Evropské unie, výnosy z emisních povolenek nebo peníze majitelů a manažerů velkých energetických společností.

AKCE
Lesní vzdělávání

Chcete-li se v ochraně přírody angažovat dlouhodobě, pak právě pro vás pořádáme Lesní vzdělávací kurz.

Akce se uskuteční od 13. do 20. 7. v Huslenkách na Vsetínsku.

Dozvíte se vše potřebné o ochraně přírody, lesním hospodaření, certifikaci či myslivosti; speciální prostor bude věnován velkým šelmám, kůrovci nebo třeba návratu divočiny. Odborný tematický blok pak doplní vhled do legislativy a průprava ve vedení kampaní i v práci s médii.

Přihlásit se můžete už teď na www.hnutiduha.cz/akce/lesni-vzdelavaci-kurz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů