Pátek, 19. dubna 2024

První trolejbusy z Plzně jsou předány pro provoz v Bratislavě

První trolejbusy z Plzně jsou předány pro provoz v Bratislavě

V Bratislavě byly slavnostně předány první dva nové trolejbusy, které vyrábí společnost Škoda Electric. Plzeňská firma tam celkově dodá 80 trolejbusů, z toho padesát velkokapacitních vozů Škoda 31 Tr a třicet dvanáctimetrových vozů Škoda 30 Tr za více než jednu miliardu korun.

"První dva dodané trolejbusy by po splnění všech náležitostí měly začít sloužit v provozu s cestujícími zhruba do konce dubna. Zároveň během dubna předáme do Bratislavy celkem 15 vozidel stejného typu. Celou flotilu osmdesáti trolejbusů pak slovenskému zákazníkovi dodáme do dubna příštího roku," uvedl obchodní manažer Škody Electric Per Kasenčák.

V rámci kontraktu pro bratislavský dopravní podnik, vyrobí Škoda Electric část flotily trolejbusů s pomocným diesel-agregátem, všechny vozy pak budou mít klimatizaci. Aktuální kontrakt pro Bratislavu navazuje na zatím poslední dodávky trolejbusů pro slovenskou metropoli z roku 2006. Pro společnost Škoda Electric je Slovensko tradičním a trhem - firma v nedávné minulosti vyráběla trolejbusy také pro Banskou Bystrici, Žilinu, nebo Prešov.

Plzeňská Škoda Electric letos pro zákazníky v tuzemsku i zahraničí vyrobí více než 300 trolejbusů, což je rekordní číslo v její novodobé historii a představuje to zhruba trojnásobek produkce z minulého roku. Firma proto investovala i do rozšíření svého výrobního zázemí v plzeňském areálu, které jí umožní navýšit kapacitu produkce.

ZDROJ: Škoda Electric

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů