Čtvrtek, 28. března 2024

Do ZOO Zlín se v neděli dostanete za vysloužilý spotřebič

Do ZOO Zlín se v neděli dostanete za vysloužilý spotřebič

Na neděli 11. května 2014 připravila Zoologická zahrada Zlín ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky. Kdo přinese tento den do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 80,- Kč zdarma, nebo slevu ze vstupného pro dospělého návštěvníka v této výši.

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

"Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice," říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

"Akce "S vysloužilci do zoo" u nás probíhá již posedmé. Jejím cílem je především všem připomenout, že nefunkční spotřebiče nepatří do popelnice nebo na černé skládky. Ve spolupráci se zoologickou zahradou je to tak netradiční a velmi zajímavý způsob, jak informovat celé rodiny o správném nakládání s vysloužilými elektrospotřebiči," doplnila vedoucí marketingu ZOO Zlín Romana Bujáčková.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů