Čtvrtek, 28. března 2024

SAKO Brno o sobě

SAKO Brno o sobě

Kdo jsme?

  • Jsme česká akciová společnost, jejímž stoprocentním vlastníkem je Statutární město Brno. Patříme dlouhodobě mezi nejstabilnější firmy v jihomoravském regionu.
  • Jsme společnost, která poskytuje komplexní služby v oblasti odpadového hospodářství pro města, obce, obchodní společnosti, živnostníky a občany.
  • Jsme patrioti a cítíme se být součástí Brna. Našim naším hlavním cílem je čisté město. O čistotu a energii pro Brno se stará celkem 380 zaměstnanců, disponujeme nejmodernějším vozovým parkem, třídící linkou a špičkovým technologickým zařízením na energetické využívání odpadu.
  • Jsme odpovědnou společností. V roce 2002 jsme úspěšně implementovali systém řízení kvality podle normy ISO 9001:2008. Základní rámec činnosti naší společnosti určuje politika jakosti. Klademe důraz na zajištění spokojenosti veřejnosti, zákazníků a zlepšování podnikatelského i environmentálního profilu společnosti.
  • Jsme společnost, která má tradici. V letošním roce oslavíme dvacet let vzniku akciové společnosti SAKO Brno. Naše historie však sahá až roku 1905, kdy v Brně vznikla první spalovna na území tehdejšího Rakousko-Uherska určená již tehdy k výrobě elektrické energie.
  • Jsme společnost, která má budoucnost. V době hrozící energetické krize se tříděný odpad stává v čím dál větší míře důležitým zdrojem druhotných surovin a energie, jejíž výroba je šetrná k životnímu prostředí.

Co děláme?

  • Zajišťujeme pro město Brno veškeré činnosti spojené s provozem systému sběru a svozu komunálního a separovaného odpadu. Obsluhujeme rozsáhlou síť sběrných středisek odpadů včetně veškeré logistiky.
  • Zpracováváme odpad k následnému využití. V jedné z nejmodernějších spaloven v Evropě přeměňujeme vytříděný odpad na tepelnou a elektrickou energii pro Brno. Disponujeme moderním zařízením na třídění a další zpracování separovaného odpadu.
  • Zabezpečujeme pronájem velkokapacitních kontejnerů, svoz objemného odpadu a ekologickou likvidaci černých skládek ve městě Brně.
  • Uvědomujeme si odpovědnost za region, v němž působíme. Otevřeně komunikujeme s veřejností. Rozšiřujeme povědomí o tom, jak zacházet s odpady a jak je důležité odpady třídit. Prostřednictvím našeho výchovně vzdělávacího environmentálního centra šíříme ekologickou osvětu ve spolupráci se školami, firmami i nekomerčními subjekty.
  • Již 20 let se staráme o čistotu a energii pro Vás.

Vaše SAKO Brno, a.s.

ZDROJ: SAKO Brno, a.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů