Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Co se týká nepořádku na pozemcích ve vlastnictví fyzických osob v zahrádkách sousedících s černovickou skládkou a na tzv. Žabovřeských loukách, tak orgány vykonávající státní správu v oblasti odpadového hospodářství nejsou oprávněny vstupovat na pozemky ve vlastnictví fyzických osob, vyžadovat po fyzických osobách jakákoliv vysvětlení či ukládat jakákoliv opatření k nápravě a rovněž nemají povinnost zajišťovat úklid nepořádku (skládek).
Z odpovědí primátora města Brna na dotaz ohledně nekontrolovaného rozrůstání černých skládek ve zmiňované lokalitě....

Irák z bezpečnostních důvodů zastavil provoz v největší ropné rafinerii země v Bajdží. Místní personál ale zůstal na místě a objekt zajišťuje armáda. Zahraniční zaměstnanci byli evakuováni.Bajdží leží na hlavním silničním tahu mezi Bagdádem a Mosulem, který před týdnem obsadila skupina radikálních sunnitů z organizace Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL). Kromě rafinerie ropy je tam také velká elektrárna.

Hlavní město Praha si nechá vypracovat jednotný systém značení veřejných toalet. Cílem je zlepšit cestu k nim, a zabránit tak znečišťování veřejných prostranství. Vyplývá to z materiálu, který včera schválili radní hlavního města. "Současné značení veřejných toalet je nejednotné, často jsou toalety značeny až v jejich bezprostřední blízkosti. Některá označení nejsou dostatečně výrazná a splývají s ostatní reklamou," píše se v dokumentu.

V Poltavské oblasti včera explodoval plynovod, kterým směřuje ruský plyn ze Sibiře do Evropy. K výbuchu, po němž podle svědků šlehaly plameny do výše až 200 metrů, došlo u města Lochvycja, asi 200 kilometrů východně od Kyjeva. Oznámila to televize Espreso s odvoláním na informaci ministerstva vnitra. Podle místních mohlo jít o teroristický útok.

Cílem nedotované solární energie je stát méně peněz, než kolik stojí elektřina z uhlí nebo plynu.
Elon Musk
vzkaz zakladatele Tesla Motors či SpaceX a zároveň šéfa SolarCity poté, co firma oznámila, že kupuje výrobce solárních panelů Silevo

Celkem třicet plejtváků malých již tento rok ulovilo a zabilo Japonsko v severozápadní části Tichého oceánu. Jde o výsledky první japonské velrybí expedice od března, kdy Mezinárodní soudní dvůr zakázal lov velryb pro údajně vědecké účely v Jižním ledovém oceánu u Antarktidy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů