PODNIKOVÝ EKOLOG - rekvalifikační kurz, akreditovaný MŠMT (leden - červen 2016, Hradec Králové)

26.1-17.6.2016

Seminář, školení

Rekvalifikační kurz, akreditovaný MŠMT a MV, je zaměřen na získání vědomostí o všech složkách životního prostředí, o technologiích sloužících k omezování úniku škodlivých látek a k jejich likvidaci. Přehledným způsobem jsou rovněž probrány právní a ekonomické aspekty ochrany životního prostředí i nutné technické znalosti.

Kurz je členěn dle jednotlivých oborů (ochrana ovzduší, vodní hospodářství, nakládání s odpady a obaly,  chemické látky a prevence závažných havárií, posuzování vlivů na životní prostředí, hygiena práce atd.). V rámci každého oboru bude proveden výklad povinností vyplývající z dané legislativy, ukázky vedení povinných provozních záznamů, hlášení a evidencí a vyhrazen dostatečný prostor pro diskusi účastníků kurzu.

Součástí studia jsou i odborné exkurze (např. na spalovnu odpadu, čistírnu odpadních vod, úpravnu pitných vod, do analytických a ekotoxikologických laboratoří a další).

 Rekvalifikační kurz je organizován formou šesti třídenních soustředění, pořádaných s odstupem 14 dnů až 3 týdnů, s možností zajištění ubytování. Kurz zakončuje kontrolní test a písemná práce zaměřená na konkrétní problematiku podniku účastníka. Celková vyučovací doba včetně vypracování práce je cca 123 hodin. Na přednášení jednotlivých předmětů se podílejí vysokoškolští pedagogové, odborníci MŽP, pracovníci inspektorátů ČIŽP a referátů ŽP a specialisté z odborných firem. Každý absolvent obdrží osvědčení o rekvalifikaci s celostátní platností pro pracovní činnost Podnikový ekolog (dle vyhlášky MŠMT ČR č. 176/2009 Sb.). Podmínkou k získání rekvalifikace je ukončené minimálně středoškolské vzdělání.

Účastnický poplatek činí 25 800,- Kč (dle zákona o DPH je toto plnění osvobozené od daně bez nároku na odpočet daně). Účastnický poplatek obsahuje vložné včetně studijních materiálů, drobné občerstvení. Nezahrnuje poplatek za ubytování a stravování!

Závaznou přihlášku lze vyplnit zde: http://empla.cz/podnikovy-ekolog-17-rocnik-akreditovaneho-rekvalifikacniho-kurzu/formular

Místo konání akce:
EMPLA s.r.o. Hradec Králové - konferenční sál
Adresa konání akce:
Za Škodovkou 305, 503 11 Hradec Králové
Kontakt:
Ing. Zuzana Bílková, Ing. Lucie Jasinková
Telefon:
495 218 875, 606 069 932
leden 2016
po
út
st
čt
so
ne
5
6
7
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů