Čtvrtek, 28. března 2024

Na prázdninách s Hnutím Brontosaurus jdou zážitky a dobrovolnictví ruku v ruce

Na prázdninách s Hnutím Brontosaurus jdou zážitky a dobrovolnictví ruku v ruce

Na letních akcích Hnutí Brontosaurus budou účastníci zachraňovat orchideje, starat se o handicapovaná zvířata nebo značit turistické trasy na Ukrajině. Zároveň si ovšem užijí zážitkový program.

Hnutí Brontosaurus každoročně pořádá letní akce nejen po celé České republice, ale i v zahraničí. S Brontosaury se tak můžete podívat třeba na Ukrajinu nebo do Srbska. Činnost Hnutí Brontosaurus je jedinečná právě díky propojení dobrovolnické práce se zážitkovým programem, a to i třeba u táborů pro rodiče s dětmi.

Dalším specifikem je zaměření mnoha akcí na studenty a dospělé účastníky. Těm Brontosauři poskytují například příležitost poznat fungování neziskovek a otevřít si dveře k mezinárodnímu dobrovolnictví. ,,Naše letošní nabídka má podtitul ,,Otevři si!". Mimo samotného příjemně stráveného času si totiž účastníci otevírají nové obzory, získávají cenné zkušenosti a díky zážitkům se učí to, s čím se v každodenním životě nesetkají.", doplňuje programový ředitel Hnutí Brontosaurus Dalimil Toman.

Na letních brontosauřích akcích se účastníci podívají na zajímavá místa. Můžou si vyzkoušet aktivity, ke kterým se běžně nedostanou, a získat tak nové zkušenosti. Jednotlivé akce se navíc liší jak činností, tak příběhovým zaměřením. ,,Připravujeme vše od vodáckého ,,puťáku" po akci zaměřenou na opravu hradeb. Zároveň lze mezi tématy najít toulky historií, fantastické světy i post-apokalyptickou atmosféru," upřesňuje koordinátorka Prázdnin s Brontosaurem Karolína Čapková.

Celou nabídku táborů lze najít na stránkách prazdniny.brontosaurus.cz.

Hnutí Brontosaurus je uskupení převážně mladých lidí, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijí. Proto už přes 40 let propojují smysluplnou práci pro přírodu, památky i lidi s netradičními zážitky a zábavou. Jsou nezávislí a otevření novým myšlenkám. Každoročně s nimi vyráží na kosení orchidejových luk, sázení stromů, opravování hradů nebo třeba stavění školy v Himálajích stovky dobrovolníků.

Letní akce pořádané Hnutím Brontosaurus finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstvo vnitra.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů