Čtvrtek, 28. března 2024

Navštivte Zoo Ústí nad Labem za vysloužilý spotřebič

Navštivte Zoo Ústí nad Labem za vysloužilý spotřebič

Přijďte v sobotu 18. Června s vysloužilým elektrospotřebičem do Zoologické zahrady Ústí nad Labem, odevzdejte ho do přistaveného kontejneru a získejte dětskou vstupenku. Můžete zde odevzdat například rychlovarnou konvici, toustovač, žehličku či fén.

Tuto akci připravilkolektivním systémem ELEKTROWIN,který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu,ve spolupráci s Ústeckým krajem a ústeckouzoo.

Děti i dospělí budou mít možnost se u stánku ELEKTROWINu dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

,,Recyklaci je potřeba stále připomínat stejně tak, jako že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. ELEKTROWIN působí na trhu již více než deset let a za tu dobu jsme vybudovali přes 13 000 sběrných míst," vysvětluje vedoucí zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Jan Marxt.

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a likvidaci nefunkčních elektrozařízení a elektroodpadu. Od svého založení v roce 2005 již zrecyklovala více než 15 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti 245 000 tun. Zaměřuje se na chladicí zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost je nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Sběrnou síť tvoří více než 13 000 sběrných míst po celé České republice.Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

Zoologická zahrada Ústí nad Labem, příspěvková organizace je umístěna v přírodním prostředí na svahu Mariánské skály. Návštěvníci zde mohou spatřit více jak 1200 zvířat z dvousetdvaceti různých vzácných a ohroženýchdruhů.Vyzkoušet si lze také jízdu zoovláčkem. Pro děti kromě dětských hřišť a kontaktní zoo, je v areálu také dinosauří stezka.Návštěvníkům zoo také slouží Naučná stezka Lumpeparku, která přibližuje nejzajímavější zákoutí původního areálu zoologické zahrady.Zooseaktivně zúčastňuje mnoha mezinárodních ochranářských programů a daří se jí rozmnožovat mnoho druhů vysoce ohrožených zvířat. Více informací se dozvíte na www.zoousti.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů