Čtvrtek, 28. března 2024

Na pět dní v kůži filmového porotce

Na pět dní v kůži filmového porotce

Pomyslná páska byla dnes večer přestřižena a pět soutěžních dní prestižního festivalu dokumentárních filmů Ekotopfilmmůže začít. Během slavnostního openingu, kterým hosty provedl cvičitel holubů a moderátor Libor Bouček, se děkovalo, promítalo a ochutnávalo z mezinárodní filmové nabídky i vegetariánského rautu.

Odborná mezinárodní porota v tuto chvíli sice již zná vítěze, než se ovšem vyhlásí výsledky a rozdají designové křišťálové ceny, můžou si diváci vyzkoušet roli porotce a vytipovat si svého vítěze. Stačí zhlédnout do středy 19. října 81 filmů ze všech koutů světa.

,,První ročník nasadil vysokou laťku. Vybrat vítězné filmyvšak nebylo těžké, protože i v tom množství nadprůměrných snímků se objevily takové, které doslova ohromily," řekl předseda odborné poroty SteveLichtag.

Ředitele českého festivalu Františka Štefana nadchlo, jakým způsobem festival, který má na Slovensku tradici přes čtyřicet let, mění přístup tamní společnosti k životnímu prostředí. Stejný cíl si vytyčil i u nás. ,,Jsem otec dvou malých dětí a dělám to pro ně a pro mladou generaci, která tu bude po nás," zakončil svůj proslov.

Festival zaštítila řadapopulárních tváří českého šoubyznysu, mezi nimi olympijští vítězové Kateřina Neumannová a Roman Šebrle,zpěvačka JitkaBoho, ekonom Tomáš Sedláček i představitelé politické scény.

,,Naochraně přírody mi záleží, nejsem ale fanatička, a Ekotopfilm jsem podpořila proto, že to vnímá stejně jako já," řekla poslankyně a ambasadorka festivalu Radka Maxová.

Více o festivalu:http://www.ekotopfilm.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů