Pátek, 19. dubna 2024

Dvanáctý ročník soutěže středočeských obcí v třídění odpadů má své vítěze

Dvanáctý ročník soutěže středočeských obcí v třídění odpadů má své vítěze

Krajský úřadStředočeského kraje ve spolupráci s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a. s., vyhlásilvýsledky již XII. ročníku soutěže obcí ,,My třídíme nejlépe".Soutěž se konala v rámci projektu ,,Podpora recyklace a využití odpadů z obcí Středočeského kraje"a jejím cílem byla aktivní účast obcí a měst zapojených do systému EKO-KOM. V rámci stejnojmenného systému je na území ČR zajišťován zpětný odběr a využití obalových odpadů, tedy jejich třídění a recyklace.

Vyhlášení výsledků letošního ročníku proběhlo 20. prosince 2016 v prostorách galerie kavárny Louvre na Národní třídě v Praze 1. Do soutěže se zapojilo 1 137 středočeských měst a obcí, těm nejlepším předali ceny pan RNDr. Ivo Šanc CSc., radní pro oblast životního prostředí a zemědělství,a paní RNDr. Martina Vrbová, Ph.D., ředitelka oddělení rozvoje systému společnosti EKO-KOM, a.s.
V rámci kulturního programu slavnostního večera vystoupila známá sopranistka Markéta Mátlová. Moderování slavnostního večera se pak ujala herečka Kateřina Lojdová.

A kdo se jak umístil?

V kategorii obcí do 499 obyvatel se na 3. místě umístila obec Petrovice II, na 2. místě obec Pavlov (okr. Kladno) a nejvyššípříčka v této kategoriipatřila obciSamopše. V kategorii obcí 500-1999 obyvatel se na bronzovém místě umístila obec Slapy, na 2. příčce pak skončila obec Horní Bezděkov a zvítězila obec Lety. V kategorii obcí

2 000- 10000 obyvatel se na 3. příčce umístilo město Řevnice, stříbrná byla obec Strančice a vítězem této kategorie se stala obec Průhonice. V kategorii obcí nad 10000 obyvatel obsadilo 3. místo město Benešov, na 2. příčka pak patřila městuBeroun a vítězem se stalo město Říčany.

Skupina ČEZ vyhlásila obec Svárov Skokanem roku v třídění odpadů

Skokanem roku Středočeského kraje v tříděníodpadů se stala obec Svárov. Titul udělovanýSkupinou ČEZ vybojovala za výraznýpokrok v množstvívytříděného odpadu. Letošní, v pořadí už 12. ročník soutěže"My třídímenejlépe" je důkazem, že odpovědnýpřístup obcía jejich obyvatel k životnímu prostředí, jehož nezbytnou součástí je i nakládánís odpady,neustále roste.

Soutěž má své webové stránky, které jsou k nahlédnutí nawww.mytridimenejlepe.cz. Tam najdete i kompletní informace o podmínkách proběhlého ročníku, ale rovněž informace o výsledném hodnocení jednotlivých obcí, včetně jejich bodového hodnocení.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů