Pátek, 19. dubna 2024

Konference Bioodpad jako zdroj organické hmoty pro zemědělskou půdu

Konference Bioodpad jako zdroj organické hmoty pro zemědělskou půdu

ZO ČSOP Koniklec společně s občanským sdružením Ekodomov pořádá dne 23. 2. 2010 konferenci Bioodpad jako zdroj organické hmoty pro zemědělskou půdu. Cílem konference je prezentovat veškeré nezbytné kroky, které musí vykonat zemědělec, aby mohl spolupracovat s obcemi při zpracování biologicky rozložitelných odpadů na organické hnojivo - kompost.


Konference bude probíhat od 9 do 16 hodin ve velké zasedací síni Magistrátu hl. m. Prahy, Mariánské náměstí 2, Praha 1. Na programu budou také výhody, které souvisejí s výrobou kompostu pro naplňování standardů GAEC, a zároveň přínos, který spolupráce se zemědělci přinese obcím při naplňování skládkové směrnice. V neposlední řadě pak konference seznámí účastníky s možnostmi financování z OPŽP a dalších zdrojů.


Na konferenci vystoupí zástupci občanských sdružení, Ministerstva životního prostředí a Ministerstva zemědělství, ÚKZÚZ, Státního fondu životního prostředí, MHMP a obcí a provozů, kde už zpracování bioodpadů úspěšně probíhá.


Konference je pořádána v rámci projektu "Kam kráčíš, odpade?" za finanční podpory SFŽP pod záštitou Miloše Petery, náměstka hejtmana Středočeského kraje pro ŽP, a Petra Štěpánka, bývalého radního Hl. m. Prahy pro ŽP.


Za účast na konferenci je díky finanční podpoře vybírán pouze příspěvek na materiály a stravu ve výši 300 Kč. Přihlásit se můžete na e-mailu alena.pribanova@ekodomov.cz, více informací získáte tamtéž.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů