Čtvrtek, 25. dubna 2024

Veletrh úspor energií Solar Praha slaví 10. jubileum

23. až 25. ledna 2014 se uskuteční jubilejní 10. veletrh úspor energií a obnovitelných zdrojů energie SOLAR PRAHA. Souběžně se v PVA EXPO PRAHA v Letňanech budou konat veletrhy Střechy Praha a Řemeslo Praha.

Veletrh úspor energií Solar Praha slaví 10. jubileum

Veletrh Solar Praha zahrnuje všechny alternativní zdroje energie jako jsou fotovoltaika, solární termika, větrné i malé vodní elektrárny, využití biomasy, tepelná čerpadla, tématem je i kogenerace a akumulace vyrobené energie. Další oblastí veletrhu jsou úspory energií obecně, od úspor elektřiny, vody, výstavby nízkoenergetických budov po například šetrnou dopravu s alternativními pohony v podobě elektromobilů, elektrokol, vozů na CNG a dalších technických novinek.

Záštity veletrhům udělily významné instituce a organizace jako jsou například ČKAIT, ČVUT Praha Fakulta stavební či Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Na přípravách doprovodných aktivit úzce spolupracují další odborné svazy, cechy a asociace.

"K jubilejnímu ročníku Solar Prahachystámerozsáhlý doprovodný program. Odborníci v poradenských centrech poskytnou návštěvníkům zdarma aktuální informace z oblasti úspor energií a využívání alternativních zdrojů energie, včetně konzultací pro úspěšné získání dotací", doplňuje Jitka Šefránková, ředitelka veletrhu. Užitečné rady z oblasti energetiky, ekonomiky a životního prostředí mohou zájemci získat od nezávislých a kvalifikovaných odborníků ze společnosti EkoWATT, hlavního partnera veletrhu Solar Praha. Poradenství zahrne rekonstrukce rodinných i bytových domů, jejich výstavbu v nízkoenergetickém i pasivním standardu, problematiku tepelných ztrát budov, jejich zateplení, volbu zdroje vytápění a celkově možnosti úspor energií v domech i ve větších budovách včetně průmyslových areálů. Novinkou veletrhu bude sekce Šetrná doprava, jejímž partnerem se stal internetový magazín HYBRID.CZ. Ten se již sedm let věnuje šetrné ekologické dopravě a hledání alternativ a na veletrhu bude garantem poradenského centra Šetrná doprava. Návštěvníci se tak mohou dozvědět cenné rady z oblasti hybridů a elektromobilů, jaké jsou vůbec možnosti alternativních pohonů v ČR, jak lze šetrně jezdit i s benzinovým/dieselovým vozem, jaká je nabídka vozů na CNG na českém trhu a s tím spojené otázky přestavby či pořízení nového vozu, bezpečnosti CNG, CNG versus LPG, CNG stanice v ČR atd.

10. ročník Solar Praha přinese nově také semináře určené především pro vlastníky domů a bytová družstva na téma Úspory energií v bytových domech aneb jak efektivně bytový dům regenerovat. Semináře připravuje pořadatel ve spolupráci se společností Dům plný úspor, jejíž služby jsou zaměřeny na všechny subjekty spravující a provozující budovy a bytové domy. Semináře se budou věnovat úsporám energií, legislativě v oblasti bydlení a úspor energií, správným postupům při přípravě i realizaci zateplení nebo regeneraci bytového domu, jak vybrat správnou firmu a zazní aktuální informace o dotačních programech v ČR (Nová zelená úsporám a Panel 2013+).

Souběžný veletrh Střechy Praha má již 15 let jasnou specializaci a ustálené základní body nomenklatury, které zahrnují střešní krytiny a materiály, tepelné izolace, střešní doplňky, střešní okna a světlíky, obvodové pláště a veškeré služby pro stavbu a rekonstrukce střech. Zvýrazněným tématem jsou obvodové pláště budov, resp. fasádní systémy. Střechy a fasády jsou nejdůležitější součástí stavby a zároveň i vizitkou domu. Mají mnoho společných funkčních požadavků, kterým se bude věnovat doprovodný program veletrhu. Akce doplňuje 2. ročník veletrhu pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků s názvem Řemeslo Praha.

Program veletržního dění bude tedy velice pestrý. Na své si tak přijdou jak široká veřejnost,zástupci měst a obcí, vlastníci domů či bytů, tak stavební odborná veřejnost - projektanti, architekti, realizátoři a zástupci stavebních firem.

Přihláškové materiály na veletrhy Solar Praha, Střechy Praha a Řemeslo Praha jsou k dispozici na www.strechy-praha.cz. Včasné zaslání vyplněných přihlášek k účasti do 30. 9. 2013je zvýhodněno nižší cenou za výstavní plochu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů