Čtvrtek, 28. března 2024

Fotosoutěž Evropské agentury pro životní prostředí: vyfoťte svoje město a vyhrajte zajímavé ceny

Fotosoutěž Evropské agentury pro životní prostředí: vyfoťte svoje město a vyhrajte zajímavé ceny

Co vás napadne, když přemýšlíte o stylu života ve vašem městě? Mohou nám města zajistit vysokou kvalitu života ve zdravém prostředí? Evropská agentura pro životní prostředí (EEA) vyzývá ke sdílení vašich pohledů a názorů na evropské životní prostředí ve fotografické soutěži tentokrát pod názvem 'My city', zaměřené na problémy dnešních měst odrážejících se v životním prostředí.

Tématem tradiční fotografické soutěže Evropské agentury pro životní prostředí (EEA) je letos městské prostředí. Kolem 75 % Evropanů žije ve městech, která jsou pro nás centrem kultury, vzdělávání, kvalitních služeb a také motorem ekonomiky. Současně jsou však města kvůli potřebě energie, vody, potravin a nakládání s odpady závislá na zdrojích z ostatních regionů. Řada měst proto čelí sociálním, ekonomickým i environmentálním problémům. Přelidnění nebo naopak úbytek populace, sociální nerovnosti, znečištění a doprava představují jedny z mnoha problémů, se kterými se dnešní města potýkají. Na druhou stranu je blízkost lidí, množství obchodů a služeb výzvou k vybudování Evropy, která dokáže své zdroje lépe využívat.

Fotografická soutěž "My City" (Moje město) vybízí účastníky ke sdílení pocitů, co pro ně město jako takové znamená. Přihlášené fotografie mohou vyprávět pozitivní i negativní příběh o městském prostředí, a to v kategoriích udržitelný městský životní styl, pohyb po městě, volnočasové aktivity ve městě. Více informací k těmto tématům najdete na stránkách agentury EEA.

Své fotografie můžete přihlašovat do 15. srpna 2016. Více informací a podrobná pravidla soutěže naleznete na stránkách agentury EEA. Na vítěze čeká zajímavá finanční odměna. Výherce jednotlivé kategorie (udržitelný městský životní styl, pohyb po městě, volnočasové aktivity ve městě) získá 1000 EUR a prvnímu místu ceny pro mladé (soutěžící mezi 18 a 24 roky) nebo ve veřejném hlasování náleží odměna 500 EUR.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů