Pátek, 29. března 2024

Praha 4: 20 stanovišť pro sběr kovových obalů

Praha 4: 20 stanovišť pro sběr kovových obalů

Městská část Praha 4 zahájila ve spolupráci se svozovou společností Pražské služby na dvaceti vytipovaných stanovištích tříděného odpadu sběr a svoz kovových obalů. K tomuto projektu přistoupila ještě dříve, než tuto komoditu odpadů začne celoplošně sbírat hlavní město Praha. Pilotní projekt, do kterého se městská část zapojila, probíhal od 1. listopadu 2013 do 31. prosince 2014.

,,Pilotní projekt měl dobré výsledky a setkal se pozitivním ohlasem obyvatel naší městské části, proto jsme nyní vytipovali dvacet stanovišť, kde od 1. června 2016 pravidelně probíhá sběr kovových obalů," uvedl radní pro životní prostředí Ondřej Růžička (STAN - Tučňák). ,,Jsem přesvědčen, že ochrana životního prostředí a recyklace surovin má smysl."

Do šedých kontejnerů o objemu 1.100 litrů je možné odkládat nápojové plechovky, konzervy od potravin, zvířecí konzervy, tuby, uzávěry a víčka od nápojů, jogurtů atd. Naopak do těchto nádob nepatří stlačené kovové nádoby od kosmetiky a jiných sprejů, kovové obaly od barev, benzínu, motorových olejů atd.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů