Čtvrtek, 28. března 2024

Emirates zavádí v ekonomické třídě přikrývky z recyklovaných plastových lahví

Emirates zavádí v ekonomické třídě přikrývky z recyklovaných plastových lahví

Emirates v rámci své udržitelné strategie vyvinula nové přikrývky z kompletně recyklovaných plastových lahví. Měkké a teplé deky vyrobené patentovanou technologií ecoTHREAD(TM) jsou nyní k dispozici v ekonomické třídě všech dálkových letů Emirates.

Na výrobu jedné deky Emirates ecoTHREADTM se spotřebuje 28 plastových lahví, které jsou zpracovány inovativními postupy. Při recyklaci lahví vznikajíplastové třísky a následně příze, z jejíchž jemných vláken je měkká přikrývka utkána.

Emirates deky navrhla ve spolupráci s Buzz, předními světovýmiodborníky v oblasti palubních produktů pro aerolinky. Emirates se zaměřila na výrobu přikrývek z recyklovaných plastových lahví v souladu se svou strategií udržitelného rozvoje a produktových inovací. Mezi další ,,zelené" aktivity aerolinky patří recyklaceplastových a skleněných lahví, hliníkových plechovek, neznečištěných tiskovin a lepenkových krabic na palubách svých letadel v co nejširším měřítku.

Do konce roku 2019 by měly přikrývky Emirates ecoTHREADTM skládkyodpadu zachránit od 88 milionů plastových lahví, což odpovídá celkové hmotnosti 44 letadel Airbus A380. Tato ,,zelená" iniciativa Emirates je považována za největší svého druhu v odvětví. Díky využití recyklovaného plastu se navíc snižuje ztráta energie spojená s výrobním procesem nových dekaž o 70%.

TechnologiiecoTHREADTMbyla v klasifikaci organizaceIntertek, jež nezávisle ověřilapoužití 100% recyklovaných materiálů, udělena certifikace Intertek Green Leaf Mark.

Přikrývka Emirates ecoTHREADTMpro ekonomickou třídu doplnila nedávné produktové inovace přispívající ke zvýšení komfortu ve všech třechleteckých třídách. Aerolinka již představila plyšové deky z umělé ovčí kůže v první třídě a měkké přikrývky v byznysové třídě.

V posledním roce rozšířila Emirates nabídku v ekonomické třídě o několik nových produktů, včetně vůbec první sady pomůcek s interaktivním vybavenímna světě.Tato nová stylová soupravaobsahuje například oční masku, ucpávky do uší, kartáček a zubní pastu nebo ponožky, ale zahrnuje itechnologiitzv. augmented reality (rozšířené reality), jež pasažérům na mobilních zařízeních zpřístupní pohlcující zábavný obsah pomocí aplikaci Blippar.Menu aplikace bylo aktualizovánov prosinci a nově přináší interaktivní hru s názvem EmiratesDestinationDash, kterou si cestující mohou užít jak na palubě letadel Emirates, tak i v jejích salóncích na letišti.

deka

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů