Čtvrtek, 28. března 2024

Val. Klobouky: Obce budují cyklostezku Bevlava

Val. Klobouky: Obce budují cyklostezku Bevlava

Zástupci partnerských obcí spolupracujících na mezinárodním projektu cyklostezky Bečva-Vlára-Váh se sešli ve Valašských Kloboukách, aby si navzájem předali informace o tom, jak se v jejich katastrech daří postupovat v přípravách. Cyklostezka by měla propojit obce od Ústí u Vsetína až ke státní hranici v Sidonii a dále by měla pokračovat podél Váhu do Trenčína. Některé její úseky jsou již realizované, další čekají na zahájení výstavby v roce 2017, pro jiné jsou pak hledány vhodné zdroje dotace.

,,Pravidelné setkávání zúčastněných obcí považuji za významný předpoklad budoucího úspěšného dobudování cyklostezky. Kromě zástupců vedení byli na schůzce přítomni také projektanti jednotlivých úseků a vedoucí spolupracujících odborů městského úřadu, takže bylo poskytnuto maximum možných informací a proběhla i důležitá výměna zkušeností," shrnul setkání místostarosta města Valašské Klobouky Martin Janík.

Centrálním tématem jednání se stalo seznámení s aktuálním stavem příprav v jednotlivých obcích. Ve Valašských Kloboukách je nyní řešen úsek od středního odborného učiliště po katastr Brumova-Bylnice, pro který by mohlo být podle nynějších předpokladů vydáno stavební povolení do konce roku 2016. Cyklostezka s živičným povrchem by měla být učena jak cyklistům, tak pěším, a pokud bude úspěšná žádost o dotaci, měla by její realizace započít v roce 2017.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů