Čtvrtek, 28. března 2024

Na Berounsku hoří skládka, hasiči vyhlásili druhý stupeň

 Na Berounsku hoří skládka, hasiči vyhlásili druhý stupeň

U Stašova na Berounsku hoří skládka odpadu o rozloze zhruba 50 krát 100 metrů. Oheň likviduje sedm jednotek hasičů, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Ladislav Holomčík.

Událost byla hlášena po 11:00, kolem 15:30 ještě hasiči stále neměli plameny pod kontrolou. Podle Holomčíka na místě zasahují hasiči z Berouna, Hořovic, Chodouně, Bavoryně, Zdic, Žebráku a Králova Dvora. "V Chodouni byla zřízena čerpací stanice, hasiči zasahují v dýchací technice," uvedl mluvčí.

Hasiči skládku ručně rozhrabávají a likvidují skrytá ohniska. Pomáhá jim i bagr, který zajistil majitel skládky. "Na místo byly povolány další dobrovolné sbory na střídání zasahujících hasičů," uvedl pro ČTK Holomčík kolem 15:30.

Podle mluvčího požár nikoho neohrožuje, protože je bezvětří a dým stoupá přímo vzhůru. Kouř je podle něj vidět do dalekého okolí.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý stupeň, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

V Česku v současnosti panuje velmi teplé počasí, kvůli pokračujícímu suchu meteorologové upozorňovali na riziko vzniku požárů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů