Čtvrtek, 28. března 2024

Seminář zaměřený na povinnosti vyplývající z nařízení REACH a CLP

Seminář zaměřený na povinnosti vyplývající z nařízení REACH a CLP

Dne 19. 6. 2014 se v budově MPO konal seminář, který pořádal odbor ekologie MPO ve spolupráci s konzultační firmou TECHEM.

Seminář byl určen především pro malé a střední podnikatele a pro orgány státní správy s cílem pomoci výrobcům a dovozcům chemických látek a směsí při plnění povinností vyplývajících z legislativy REACH a CLP.

Seminář se setkal s velkou odezvou, zúčastnilo se jej kolem 70 zástupců firem a organizací. V závěru měli všichni účastníci možnost vyjádřit se k několika anketním otázkám. Nejvíce zaujaly přednášky zaměřené na zkušenosti s kontrolou registračních dokumentací a bezpečnostních listů a nový softwarový nástroj CHEMANAGER.

Z ankety vyplynulo, že firmy se v současnosti nejvíce potýkají s problémy souvisejícími s přechodem na klasifikaci a označování směsí podle nařízení CLP a dále s přípravou na blížící se termín registrací v roce 2018. To jsou zároveň hlavní témata, která by si respondenti přáli konzultovat se zástupci státní správy.

Přílohy ke stažení

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů