Čtvrtek, 28. března 2024

Snadné vyhledávání látek s harmonizovanou klasifikaci a označením

Snadné vyhledávání látek s harmonizovanou klasifikaci a označením

ECHA zveřejnila přehledný seznam harmonizovaných klasifikací a označení nebezpečných látek. Všechny informace pro látky jsou nyní k dispozici v jediném souboru - tabulce (zveřejněno ECHA 16. 3. 2016).

Harmonizované klasifikace a označení nebezpečných látek (v tabulce 3.1 přílohy VI nařízení CLP) jsou průběžně aktualizovány "přizpůsobováním se technickému pokroku (ATP)", který zveřejňuje každoročně Evropská komise, která po přijetí stanoviska k harmonizované klasifikaci a označení látky Výborem pro posuzování rizik (RAC), vydá rozhodnutí a aktualizovaný seznam zveřejní.

ECHA nyní na svých stránkách zveřejnila excelovskou tabulku ( Tabulka harmonizovaných klasifikací a označení [xlsx, 560 kB]), která obsahuje všechny dosavadní aktualizace harmonizované klasifikace a označení nebezpečných látek včetně všech aktualizovaných a slouží ke snadnému vyhledávání informací. Tabulka byla aktualizována ke dni 9. 3. 2016 a slouží pouze pro informační účely. Oficiálním zdrojem těchto informací zůstává Úřední věstník Evropské unie.

Další informace:

Právní předpisy

Databáze seznamu klasifikací a označení

Přílohy ke stažení

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů